Isparta Kutlubey Mahallesi'nde 30 yıldır turşuculuk yapan Gülatan, sıra dışı bir olaya imza atarak, paranın turşusunu kurdu.

Yatak Alırken Dikkat! Sahte Belgesiz Ürünler Sağlık Riski Taşıyor Yatak Alırken Dikkat! Sahte Belgesiz Ürünler Sağlık Riski Taşıyor

Kentte pek çok kişinin alışık olduğu bu duruma, Isparta'ya ilk defa gelenler bu durumda şaşıp kalıyor ve fotoğraf çekiyor.

Gülatan, mesleğinde ustalarından öğrendiği bilgilerle ilerlediğini ve turşuculuğun yanı sıra sirke üretimi de yaptıklarını belirtti. Turşu çeşitlerinin oldukça geniş olduğunu ve kaliteli ürünler sunduklarını vurgulayan Gülatan, şunları söyledi: "Ustamızdan öğrendiğimiz bir söz var; 'şekere giren her şeyin reçeli, sirkeye giren her şeyin de turşusu olur'. Biz bu felsefeden yola çıkarak, hatta paranın bile turşusunu kurduk. Turşularımızın kilo fiyatları türüne göre değişiyor. Ayrıca kendi üretimimiz olan elma, üzüm, pancar, gül, lavanta ve alıç sirkelerini de satıyoruz. Mesleğin mutfağında olmasaydık, bu kadar ilerleyemezdik. Mesleğin arka kısmını öğrenip, çıraklığını yapmak önemlidir." ifadelerini kullandı.

Haber/ Ali Rıza Cesur