Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen Kasım ayı meclis toplantısının açılışında yaptığı konuşmada İsrail'in Gazze'de yaptığı insanlık dışı saldırıları kınadı.

Burdur'da Su Deposuna Kadın Düştü Burdur'da Su Deposuna Kadın Düştü

Başkan Başdeğirmen, yapılan zulme karşı Peygamber Hz Muhammed (SAV)'in bir hadisini hatırlatarak, 'Zalime elimizle karşı koyamıyorsak, dilimizle, o da olmuyorsa kalben buğz etmemiz gerektiği bildirilmiştir. Bu konuda devlet büyüklerimiz gerekeni yapıyor yapmaya da devam edecektir ama en azından bizlerinde karınca kaderince bu zulme karşı birlik olmamız lazım. Biz belediye olarak tesislerimizde İsrail menşeili hiç bir ürün satmama kararı aldık. Toplum olarak İsrail ve bunlara destek veren ülkelerin mallarını satın almayarak çok şey yapabiliriz. Masum çocuklara sıktıkları mermi, attıkları roket, yada tankın yakıtını bizden kazandıkları para ile karşılamalarına izin vermeyelim. Gazze'de bugüne kadar 10 bin dolayında insan hayatını kaybetti ve ne acıdır ki bunların 4 bin 500'ü çocuk. Bu kadar insanlıktan uzak bir davranış kabul edilemez' sözlerine yer verdi.

Tüm Isparta halkına İsrail mallarına karşı boykot çağrısında bulunan Başdeğirmen’in açıklamasının ardından mecliste Filistin'de vefat edenler ile terör kurbanı şehitler için Kur'an tilaveti yapıldı ve dua edildi.