AK Parti, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri' nde en iyi adayı belirlemede önemli ölçütlerden biri olan temayül yoklaması yapıldı. Partililere, "Mevcut başkan devam etsin mi? Kimi aday olarak görmek istersiniz?" diye soruldu. Yoklama ağırbaşlılıkla sürdürmeleri yine beklediği gibi gerçekleşti.

Isparta Belediye Başkanlığı için Başkan Başdeğirmen’ in yeniden aday gösterilmesi yüzdelik olarak yüzde yüz olduğu kanaatimin söylemeliyim.

Isparta'da Gül Toplama İşçileri Aranıyor Isparta'da Gül Toplama İşçileri Aranıyor

“Şimdiden hayırlı olsun” demeliyim!

Çoktandır, (bir buçuk yıldır) Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı il merkezlerinde teşkilatlarının hazırladığı gözlem raporları yapılıyordu. Ki: Başkan Başdeğirmen’ in çalışmaları tümden harcamaları, vatandaş indinde halkımıza olan hizmetinden dolayı memnuniyet notu tavana vurduğunu zaten biliyorduk. Memnuniyet geri dönüşleri Ankara’ ya anında ulaşıyordu.

Hatta yatırımlar için Avrupa fonlarından veya Bakanlık bünyesinden yönlendirilen bütçe harcamaları, krediler, karşılıklı veya karşılıksız hibeler, Ankara kaynaklı, tarafsız kontrolörlerce (bankalarca da) her daim kuruşu kuruşuna izleniyor, raporlanıyordu.

Gerek Cumhurbaşkanı’ na iletilen raporlarda, gerek AK partili Belediyecilik çalışmalarını denetleyen uzmanların raporlarda Başkan Başdeğirmen’ in aleyhine olacak düşüncelerin olmadığını hep duyduk. Isparta belediye başkanlığı görevinin başarıyla yürütüldüğü şeklindeki Ankara’ nın takdirinden de hep haberliydik.

Başkan Başdeğirmen’ in kendisinin veya yakın uzak çalışma veya akraba çevresinin alnını karartacak hiçbir olumsuzluğun olmadığını bunca yıllık hizmet seyri içinde gördük.

Başkan Başdeğirmen’ in harcamalarının tamamen iktidar partisinin “Sosyal Belediyecilik” anlayışının uygulamada başarıyla yürütüldüğünü saygıdeğer Ispartalı vatandaşlarımızca takip edildiğini, onur görüldüğünü sevinçle izledik.

Hatta bu konuda da Başkan Başdeğirmen’ in çok sayıda basına, halka yansıtılmamış takdir, teşekkür ödüller verildiğini de biliyorum. Başkan Başdeğirmen’ in Isparta’mızın işi için Ankara’ya her gittiklerinde sessiz sedasız eline teşekkür, takdir yazılarından da haberimiz odu. Başkan Başdeğirmen hep başardı. Isparta’mızın her mahallesi yenileşen inşaat sahası olduğuna şahit olmuyoruz.

Bir vatandaşımızın memnuniyet sözünü hatırladım: Başdeğirmen’ in başarısının zirvede olduğunu noktalamakta. Geçen yıl bir engelli vatandaşımız Başkan Başdeğirmen için, dua ile karışık şu sözü dudaklarından dökülüyordu: “Başkanım sen başkaymışsın!”  demişlerdi.

Başkan Başdeğirmen için bazı artçı çevrelerce haksız, insafsızca atfedilen sıradan dedikoduları duyuyoruz. Bazı insanlarca meslek haline almış tuhaf söylemler Isparta da Tarihi bir gelenek haline almış olduğunu bilirsiniz. Elbette delilsiz dedikoduları saygıdeğer halkımız değer verilmemekte.

Her şeye rağmen AK Parti, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri' nde yeniden Başkan Başdeğirmen’ in aday gösterilmesinde bir zaafa kapılır da başka bir sayın aday Başkanlık için aday gösterilirse (kanaatim odur ki);  Ak partisi Belediye Başkanlığı seçimini Isparta da kaybeder.

Bayram AYGUN/2023:Isparta