Güneş enerjisi üretimi için oldukça elverişli bir coğrafyada bulunan Bucak ilçesi, güneşin enerjisini en verimli şekilde değerlendirmeyi amaçlıyor. Bu proje ile ilçe, enerji ihtiyacını sürdürülebilir ve çevre dostu bir şekilde karşılamayı hedefliyor.

Toplamda 1.8 megavat kurulu güce sahip olacak olan GES Projesi, Bucak ilçesine uzun yıllar boyunca sürdürülebilir bir gelir kaynağı sağlayacak. Yatırım maliyetini 3.5 - 4 yıl gibi bir sürede karşılayacak olan proje, yaklaşık 25 yıl boyunca kullanılacak. Aylık 1 Milyonun üzerinde gelir sağlayacak.

Bu proje ile Bucak ilçesi, enerji ihtiyacını güneş enerjisi ile karşılayarak çevre dostu bir alternatif sunmayı amaçlıyor. Hem enerji krizine katkı sağlayacak hem de ekonomik anlamda önemli bir gelir kaynağı elde edecek.

Bucak Belediyesi, Güneş Enerji Santrali Projesi ile hem enerji sorunlarına çözüm sunmayı hem de geleceğe yönelik sürdürülebilir bir enerji kaynağı oluşturmayı amaçlıyor. Projenin hayırlı olması ve ilçeye büyük katkılar sağlaması bekleniyor.

Bucak Belediyesi’nden projenin son durumu ile ilgili yapılan açıklamada; “1.8 megavatlık Güneş Enerji Santralimizde çalışmalarımız hızla devam ediyor. Belediyemizin kullandığı elektriğin yaklaşık %40’ını bu tesisimizden karşılayacağız. Ayda 1 milyon TL’nin üzerinde gelir elde edeceğiz” denildi.

Isparta'da Alkollü Sürücüler Denetimlerde Yakalandı Isparta'da Alkollü Sürücüler Denetimlerde Yakalandı