İstanbul Bayrampaşa’da 5 adet hal işletmesi bulunan ve ülkemizde meyve üretiminin olduğu her yerde bulunduklarını belirten İnce Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Hamit İnce, Eğirdir Boğazova’ya has yüksek kalitede beş yıldızlı elmanın parlak rengi, sululuğu, aroması, lezzeti ve damaklarda bıraktığı eşsiz tadıyla yalnız Türkiye’de değil dünya genelinde bir marka haline geldiğini söyledi. İnce Gıda Yönetim Kurulu Başkanı İnce, iç piyasadaki başarılarını kaliteli ürünlerle ihracata taşıdıklarını ve firma olarak büyük hedefleri olduğunu belirterek yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

İNCE GIDA TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE 


Türkiye genelinde meyvenin olduğu her yerde İnce Ticaretin olduğunu ifade eden Başkan İnce; “İnce Ticaret, Türkiye genelinde faaliyet gösteren bir aile şirketidir. İzmir, Bursa, Çanakkale, Antalya, Mersin ve Isparta’da tesislerimiz var. Buralarda meyve toplama merkezlerimiz var. Bursa’da 10 bin tonluk soğuk hava depomuz var. Bu depoda her yıl ortalama 30 bin ton meyve sirkülasyonu olmaktadır. İstanbul Bayrampaşa’da 5 adet toptancı hal dükkanımız var. Türkiye genelinde müstahsilden aldığımız ürünleri burada pazarlıyoruz. Bu kapsamda yaklaşık 18 yıldır da Eğirdir’den İstanbul’a elma çekiyoruz. Daha önce Çanakkale’den de elma alıyorduk. Ancak artık tamamen Isparta’dan alıyoruz . Çünkü Eğirdir Boğazoya’ya has beş yıldızlı elma her yıl daha fazla tercih edilmeye başlandı. Kalite farkı ortaya çıktı. Böyle olmasaydı biz firma olarak 18 yıldır buradan elma almazdık.  Finike‘de , Turunçova’da portakallarımız var.2005’ten bugüne 18 senedir burada elma sevkiyatı yapıyoruz.  Eğirdir elmasındaki kaliteden dolayı son 1-2 senedir buradaki işimizi büyüttük ve ihracata da yönelik çalışmalar yapmaya başladık.

İki senedir paketlemeye döndük. İhracatı Hindistan’a yapıyoruz. İhracatta hacim yükseliyor, bizim niyetimiz ve hedefimiz bu” şeklinde konuştu.

 HEDEFİMİZ İHRACATIMIZI ARTIRMAK

Piyasaya ilk başladığımızda İstanbul’da yıllık 2000 ton,geçen sene 8000 ton elma sevkiyatı yaptık. Bu 8000 ton elmadan 5000 ton İstanbul, 3000 ton Hindistan‘a yaptık.Ama bu sene hacimi ve hedefi biraz daha büyüttük.Bu yıl 10.000 ton elmanın artık ne kadarı ihracat olur, ne kadarı İstanbul olur onu zaman gösterir. Pazar kaliteye bağlı,yaptığımız düzgün  işimize bağlı.Bizim işimizde; sen işini düzgün yaptıkça çoğalır,en kalitelisini yaparım dersin ve yaptığın kaliteyle kendini ispatlarsan işin devamı gelir.Çünkü kaliteli mal ürettiğiniz zaman zaten onlar sizi buluyor. Satışlarımız da hiçbir sıkıntımız yok yeterki kaliteli ürün olsun.

ELMADA BEŞ YILDIZ PAZAR PAYIMIZI ARTIRIYOR

Elmada beş yıldız pazar payımızı arttırıyor.Geçen sene biz beş firmaya elma verdik.Dedik ki az kazanalım,öncelikle ürünümüzü pazara sunalım.Bu sene şu anda onlar bize geliyor,bizde seçici davranıyoruz.Ne yapalım?kimin parası peşin?Kim bize çabuk döner ? onun peşindeyiz.Biz burada elmayı gösteriyoruz, malımız tatmin ediyor.Şu anda bile birisi ile pazarlık halindeyiz. sizin elma firmayı siz mi yaptınız biz yaptık dedi rastgeledırıcı ol esen değil de şartları kabul edersin çalışmamız ülkede ama o şartlar Rusya geliyor şu anda Rusya’nın fiyatı düşük kalite düşük biz sıkıntı değil hatta evveli üç sene oldu herhalde dediler ki biz burada gittik İhracatta en önemli kriter kalitedir,kaliteyi daima arttırmamız lazım. Kaliteden ödün vermedik hiçbir zaman. Zaten elmamız da en kaliteli Türkiye’de.Bu kalitede elma üretimi dünyada benim bildiğim Eğirdir’in dışında bir de İtalya’da bir yerde var. Parlaklığı, şekli ve kalitesi ile Eğirdir elmasının dünyada rakibi yok. İtalya pazara sunmuyor mesela. Dünyada Eğirdir elması bir marka.Dışarıdan gelen alıcı mesela bize diyor ki elma pullu, uzun ve  beş yıldız olacak .

ELMANIN PARASI PEŞİN ÖDENİYOR


Biz firma olarak aldığımız elmanın parasını çiftçimize peşin ödüyoruz. Mal bir yana, para bir yana. Biliyoruz ki çiftçinin mazot, ilaç, gübre, işçilik gibi ödemeleri var. Bir yıl boyunca baktığı, yetiştirdiği elmadan kazanacağı para ile evini geçindirecek. Nafakasını, rızkını buradan sağlayacak. O nedenle aldığımız her kilo elmanın parasını peşin olarak ödüyoruz. Bu konuda İnce Gıda bölgenin en güvenilir firması oldu. Bazı çiftçi kardeşlerimizin firmalar tarafından mağdur edildiğini duyuyoruz. Bu durum bizi çok üzmektedir. Çok şükür bizde böyle bir sıkıntı yok. Dediğim gibi mal kantardan çıktığı an parası peşin ödeniyor.  Biz çiftçimize güveniyoruz, onlarda bize güveniyor. Yani vatandaşın İnce Gıda ‘ya olan güveni tamdır.

ÜRETİCİLERİN İNCE GIDA’YA GÜVENİ TAMDIR

Altyapısı kuvvetli, potansiyeli yüksek olduğu için İnce Gıda firması bulunduğu her yerde öncelikle tercih edilmekte.

Çünkü marka firma olarak Türkiye’nin her yerindeyiz.Hem güvenilir bir firmayız ,hem de hedeflerimiz büyük. Bu doğrultuda İnce Gıda’nın halkta karşılığı bulunmaktadır. Eğirdir ‘de üreticilerin ödemeleri peşin olmaktadır. Böyle olunca çiftçimiz hem huzurlu,hem de mutlu olmaktadır. Parasını peşin aldığı için aklında soru işareti kalmıyor. Bu firmamız için de çok önemli. Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki, bölgede en fazla elmayı da biz alıyoruz.

İNCE GIDA OLARAK SÜREKLİ ARTAN İSTİHDAM SAĞLIYORUZ 


Eylül ayının ilk haftasında sezon açılışı yaptıklarını ifade eden Başkan İnce; “Biz burada hem bölge ekonomisine katkı sağlıyoruz hem de istihdamına. İnce Ticaret bölgeye canlılık getiriyor. 9 ay boyunca çoğunluğu kadınlar olmak üzere paketleme ve ayrıştırma dediğimiz bölümlerde 75 çalışanı istihdam ediyoruz.Çalışanların tamamı bu bölgeden. Haziran ayına kadar  aile ekonomilerine katkı sağlamaktalar.

KALİTELİ HİZMET İÇİN KALİTELİ ÖDEME GEREKİR

Çalışmalarda kalite  alman için kalite ödeme yapman lazım.Ustası kaliteli ,alışveriş kaliteli olur.Şirketimiz kurulduğu günden beri sektörde aynı firmalarla devamlı  çalışır. Amacımız üç gün çalışmak değil, işimizi sürekli yapmak. Eğirdir de çalışmamız dokuzuncu ayda başlıyor ve yıl sonuna kadar devam ediyor.Çalışanlarımız dokuz ay mesai yapar ve kalan üç aylık boşluğumuzda tesisimizde bakım var.Bu süreçte kendimiz kiraz yapıyoruz,işçiler de kiraz işine gidiyor  ve eksikleri tamamlanıyor.

ÜLKEMİZİN HER YERİNDE VARIZ

Ülkemizin her yerinde varız ve her çeşit meyve yapıyoruz iç piyasaya. Ayrıca Bursa’da bulunan depomuzda her türlü meyve stoklama kapasitesi mevcut.Türkiye’nin neresinde ne tür meyve varsa, illaki kaliteden ödün vermiyor ve yine aynı şekilde ürün kalitesini pazara taşıyoruz.Sen ne yaparsan yap, kalite yaparsan başarıyı hak edersin.Allah’a çok şükür biz de bugüne kadar bir malın pahalı veya ucuzuna değil, malın kalitesine önem verdik ve piyasaya da kaliteli ürün gönderiyoruz./ELİF AKGÜL

60 Metrekarelik Arazi Küle Döndü 60 Metrekarelik Arazi Küle Döndü