12 Haziran genel seçimleri öncesi Isparta’dan ayrılmayan, Ak Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, CHP Milletvekili Ali Haydar Öner, MHP Milletvekili Süleyman Nevzat Korkmaz, deyim yerindeyse ortadan kayboldu.
 

Isparta’da Ak Parti Milletvekili Recep Özel’den başka milletvekili yok. Kandiller geçti. 1 tane şehit verdik. Ama bizim 3 milletvekili halen daha ortada yok. Recep Özel haricinde ki milletvekilleri seçimden önce ‘Ben Isparta’yı senden daha iyi biliyorum. Senden daha çok geleceğim’ diyordu. Ama yemin etmeye bir gittiler. Pür gittiler.
 

Bizim Isparta sevdalısı 3 milletvekilimiz, seçimin yorgunluğunu atmak için aileleri ile tatile gitmiş olabilir ama en azından 2 gün Isparta’ya gelip de vatandaşa gözükseler olmaz mıydı?
Uluborlu’da, Sütçüler’de bazı köy ve kasabalarda festivaller oldu. Sadece Recep Özel vardı. 1 tane Başkomiser şehit oldu. Ne bir başsağlığı mesajı yolladınız nede cenazeye katıldınız? Acaba siz Ankara’nın mı yoksa tatil köylerinin mi? Milletvekili siziniz? Hemşerileriniz olarak anlayamadık gitti. Tamam, tatil ve dinlenmek sizin de hakkınız ama? Onlardan daha önemli bir şey var. ISPARTA
Değerli okuyucularımız sizlerin tanımadığı 3 milletvekilimizin öz geçmişini ben size bir açıklayayım. Ne olur ne olmaz aklınız da olsun. Malum onları görmüyor ve tanımıyorsunuz ya, başka memleketten akrabalarınız yanınıza gelip de kim bunlar diye sorarsa birkaç cümle bir şeyler söyleyebilin.,


SÜREYYA SADİ BİLGİÇ KİMDİR? (AKP)
6 Temmuz 1961'de Ankara'da doğdu. Babasının adı Mehmet Sadettin, annesinin adı İsmet'tir. İktisatçı; İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat-İşletme-İstatistik disiplinlerinden mezun oldu. Almanya'da Goethe Enstitüsü ve Münih Üniversitesi'nde Almanca eğitimi aldı. 23 yıl yurt içinde ve dışında özel sektörün değişik iş kollarında yönetici yardımcısı, üst düzey yönetici ve iş sahibi olarak çalıştı. Ağırlıklı olarak Bilgi İşlem İleri Teknoloji Uygulamaları, Tekstil ve Perakende sektörlerinde görev aldı. Taycan Dış Ticaret AŞ - "Pierre Cardin" ve Tema Mağazacılık AŞ - "LC Waikiki" kurucu Genel Müdürü, Maisonette AŞ - "Kervan Çeyiz" Genel Müdürü, Erel Teknoloji Grubu Malî ve İdarî İşler Koordinatörü, Çalık Holding Perakende Otomasyonlar Koordinatörü ve Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Son olarak Çınar Boru Grubu Zonguldak Ereğli'de İdarî, Malî ve Ticarî İşler Koordinatörü olarak görev yaptı. İngilizce ve Almanca bilen Bilgiç, evli ve 2 çocuk babasıdır. Ayrıca 2 dönemdir de Isparta milletvekilidir.
 

ALİ HAYDAR ÖNER KİMDİR? (CHP)
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset ve İdare Bilimleri Bölümünden mezun oldu. İçişleri Bakanlığı Nüfus İşleri Genel Müdürlüğü Kadro Şubesi'nde ve Genel Kurmay Hava Savunma Harekat Merkezi (ADOC)'nde çalıştı. Tomarza, Orhaneli, Gercüş, Karasu, Germencik, Erbaa, Espiye, Tirebolu ve Bor Kaymakamlıkları, Bayburt, Giresun, Çankırı, Isparta Valiliği yaptı. 15 Aralık 2010 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan valiler kararnamesi ile Kırklareli valiliğine atanmıştır 10 Mart 2011 tarihi itibariyle de CHP'den milletvekili adayı olabilmek için istifa etmiştir. Saadet Şen Öner ile evlidir. Önceki evliliğinden 2 kız çocuk babasıdır. Bu dönem Isparta Milletvekilidir.
 

SÜLEYMAN NEVZAT KORKMAZ KİMDİR? (MHP)
1986 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 1988 yılında Gümüşhacıköy, 1993-1995 arasında Kemer, 1995-1997 arasında Karakoyunlu, 1997-2001 arasında Karaisalı, 2001-2002 yıllarında Besni kaymakamlıkları yaptı. 2002 yılında İller İdaresi Daire Başkanlığına görevini yürütürken TBMM XXIII.ve XXIV. Dönem Isparta milletvekili seçildi. Evli ve iki çocuk babasıdır.