Otomobil, Tekstil ve Ayakkabı Sektörlerine Ek Vergi Geliyor

Son haberlere göre, altın ithalatına getirilen yüzde 20 ek mali yükümlülük benzeri bir uygulama, otomobil, tekstil ve ayakkabı sektörlerine de gelecek. Bu durum, bahsi geçen sektörlerin vergi artışıyla etkileneceği beklentilerini beraberinde getiriyor. Ekonomi Bakanlığı'nın bu konuda hazırlık içerisinde olduğu belirtiliyor.

Bu ek vergi uygulamasının otomotiv, tekstil ve ayakkabı sektörlerine etkisi şu şekilde öngörülüyor:

Ayhan Özer Vefat Etti Ayhan Özer Vefat Etti

Tekstil: Son bir yıl içerisinde tekstil sektöründe 586 şirket kapanmış ve istihdam kaybı 116 bini aşmış durumda. Bu nedenle Ekonomi Bakanlığı, sektördeki bu olumsuz gelişmeleri ele almak için harekete geçiyor. 16 Ağustos'ta sektör temsilcileriyle yapılacak toplantıda çeşitli kararlar alınması bekleniyor.

Otomotiv: Ocak ve şubat aylarında dış ticaret fazlası veren otomotiv sektörü, mart ve nisan aylarında dış ticaret açığı yaşamıştır. Bakanlık, 2000 cc ve üzerindeki otomobiller için ÖTV artışını içeren bir çalışma üzerinde duruyor. Bu adımın, otomobil ithalatını dengelemek ve dış ticaret açığını azaltmak amacıyla atılacağı ifade ediliyor.

Ayakkabı: Ayakkabı sektöründe de benzer şekilde ek vergi hazırlığı yapıldığı söyleniyor. Sektör temsilcileri, bakanlığın ithalatı kısıtlayıcı önlemler alacağı ve gümrük vergilerini artıracağına dair bilgileri paylaşmış durumda.

Bu ek vergi uygulamalarının sektörlerin ticaretini ve ekonomik dengesini nasıl etkileyeceği, detaylı bir şekilde sektör temsilcileriyle görüşülerek belirlenecek.