Isparta'nın 2022 yılı nüfusu 445 bin 325 kişi iken, 2023 yılında 4 bin 452 kişi artışla 449 bin 777'ye yükseldi.

Özellikle Isparta'ya bağlı olan Eğirdir ilçesine bağlı Mahmatlar Köyü'nün nüfusu ise sadece 437 kişi olarak kaydedildi. Bu düşük nüfus, köyde yaşayanların temel ihtiyaçlarını karşılamak için ciddi zorluklar yaşanmasına neden oluyor. Köyde ne bir kahvehane ne de bir bakkal bulunuyor.

Sabah güne başlamak için taze ekmek almak isteyen bir köylü, köyde bakkal olmaması nedeniyle kilometrelerce uzaklıktaki Sarıidris Kasabası'na gitmek zorunda kalıyor. Bu, sadece ekmek almak için bile uzun bir yolculuk anlamına geliyor ve zaman kaybına sebep oluyor.

Yalvaç’ta Hıdırellez etkinliklerle kutlanacak Yalvaç’ta Hıdırellez etkinliklerle kutlanacak

Köydeki bu temel ihtiyaç eksiklikleri, köylülerin günlük yaşamlarını olumsuz etkiliyor ve temel ihtiyaçlarını karşılamak için kilometrelerce yürümelerine neden oluyor.

Yaşanan zorluğa dikkat çeken bir vatandaş;

"Mahmatlar Köyü'nde yaşayan bir köylü olarak, temel ihtiyaçlarımızı karşılamak için sürekli uzak mesafeler katediyoruz. Köyümüzde bakkal veya market gibi yerler olmadığı için günlük taze ekmek, meyve, sebze gibi temel gıda maddelerini bulmak için Sarıidris Kasabası'na gitmek zorundayız. Bu, zamanımızın önemli bir kısmını yolda geçirmemize ve ekstra masraflar yapmamıza neden oluyor.Köyde konuşabileceğimiz kahvehane bile yok. Tek keyfimiz Eğirdir Gölü'nü izlemek" ifadelerini kullandı.

Haber/ Ali Rıza Cesur