Böylece oruç tutanların gün içindeki oruç tutma sürelerinin 4 saatten fazla olmayacak.
Bu yıl ramazan ayı, 11 Mart Pazartesi başlayacak. Ramazanın başlangıcı ve bitişi, ülkelerin konumlarına ve ayın görülmesine bağlı olarak değişebilir. Ramazan ayı boyunca Müslümanlar, sabah ezanından akşam ezanına kadar oruç tutacaklar. Oruç tutma süresi, ülkelerin ekvatora olan uzaklıklarına göre farklılık gösterecek.

Bu yıl ramazanda, dünyada en uzun oruç 9 Nisan'da İzlanda'nın Reykjavik şehrinde 16 saat 36 dakika olurken, en kısa oruç da aynı gün Şili'nin Punta Arenas bölgesi ve Yeni Zelanda'nın Dunedin şehrinde 12 saat 51 dakika olacak. Bu da en uzun ve en kısa oruç arasındaki farkın 3 saat 45 dakika olduğu anlamına geliyor. MÜSLÜMAN ÜLKELERİN ÇOĞUNLUĞU RAMAZANIN BAŞLANGICINA 10 MART PAZAR AKŞAMI KARAR VERECEK

Bu yıl ramazanın başlangıcı, 10 Mart Pazar akşamı hilalin durumuna göre belirlenecek. Hilali çıplak gözle görmeyi esas alan Müslüman ülkelerin birçoğu, güneş battıktan sonra hilalin görünüp görünmediğini kontrol edecek. Eğer hilal görülürse, ramazan ayı 11 Mart Pazartesi günü başlayacak, gözlemlenemezse Şaban ayı 30 güne tamamlanacak ve ilk oruç günü 12 Mart Salı olacak. Teleskopla hilal görmeyi yeterli sayan bazı İslam ülkeleri ise, aynı akşam teleskopla hilali arayarak oruç ayının başlangıcını ilan edecek. El Cezire'nin kaynak gösterdiği Seyir Kitabı Yıllığı Ofisi'nin Hilal Gözlemleme Servisine göre, 10 Mart Pazar akşamı dünyanın pek çok yerinde hilal çıplak gözle görülemeyeceği için ilk oruç günü 12 Mart Salı olarak belirlenecek.

Kayseri Kocasinan'da can damarı yol tamamlanıyor Kayseri Kocasinan'da can damarı yol tamamlanıyor

Haber Merkezi