Isparta’da bunaltıcı sıcaklıklar vatandaşları bezdiriyor. Isparta’da Ağustos ayına girilmesiyle birlikte kentte termometreler 36 dereceye kadar yükseldi.

Yaşanan bu yüksek sıcaklıkların  etkisiyle vatandaşlar sokağa çıkamıyor. Yüksek sıcaklıkların bunaltıcı etkisinin yanı sıra pek çok vatandaşta halsizlik görülmeye başladı.

2 Mayıs 2024 A101 Aldın Aldın kataloğu 2 Mayıs 2024 A101 Aldın Aldın kataloğu

Isparta’da vatandaşlar sıcaklardan bunaldıkları için oturdukları koltuklardan kalkamadıklarını belirtiyor. Görülen bu sıcaklıkları etkisine karşı Isparta’da baharat ürünleri satan Ali Aydın Atlı, sıcaklıkların bunaltıcı ve halsizlik etkisine karşı vatandaşlara doğal çözüm yolu olarak “Karadut Özünü” önerdi.

Atlı, kentte görülen bunaltıcı sıcaklıklara karşı ferahlatıcı ve halsizliği önleyici özelliği ile karadut özünü kullanan vatandaşlara iyi geleceğini belirtti. Atlı ifadelerinde; “Özellikle bunaltıcı bu sıcak havalarda karadut özü soğuk suyla inceltilip şurup şekline getirildiğinde halsizliği önler. Karadutun özünden yapılan bu ürünlerde solunum sıkıntılarına diş problemlerine çok iyi gelmektedir. Isparta’da bu sıcaklıkta bu şurubu içen vatandaşlar  üzerinden halsizliği atar. Kendimde dahil pek çok yakınlarım olmak üzere sıcaklıkların etkisini vücuttan atabilmek için bu şurubu kullanıyoruz. Karadut özü 350 milimi 60 liraya satılıyor. Bu ürünü günde 2 su bardağı olacak şekilde tüketmelerini tavsiye ediyorum” dedi. /ÖZGE KILINÇ