Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi kayıt ücretlerine keyfi zam yaptı. 2023 bahar döneminde başlayan tezsiz yüksek lisans programlarına kayıt olan öğrenciler kayıt esnasındaki şartların ikinci dönem değiştiğini görünce mağduriyetlerini dile getirdi. Söz konusu yüksek lisans programına kayıt şartlarında üniversite yönetimi 2. maddede özellikle " Dönem ücreti 3060 TL’dir, bu ücret 1. ve 2. dönem olmak üzere 6120 TL’dir. 3. döneme uzaması halinde herhangi bir artış olmayacaktır." şeklinde belirtmesine rağmen 2. taksiti keyfi bir uygulamayla 6930 TL olarak değiştirdi.

Öğrenciler üniversite yönetimine itiraz dilekçesi verip görüşme yapmasına rağmen karar değişmedi

Sorumlu birim olan Sosyal Bilimler Enstitüsü yönetimi karara gerekçe olarak senatonun aldığı karar olduğunu dile getirdi. Yapılan düzenlemenin kanuni bir dayanağı olsa bile 6 aylık enflasyon farkı TÜİK verilerine göre yüzde 19 civarında oldu. Yönetimin koyduğu zam oranı ise yaklaşık yüzde 130 olarak gerçekleşmiş oldu. Mağdur Öğrenciler, normal vatandaşa bile senede yüzde yirmi beş kira artışı getirilirken siyasilerin bu öğrenci mağduriyetine sessiz kalmaması gerektiğini belirtiyor.

 Süleyman Demirel Üniversitesi hiç bir öğrenciyi mağdur etmedi

Süleyman Demirel Üniversitesi'nde aynı durumda olan öğrenciler mağdur olmadı. Öğrenciler, Makü'nün yaptığı haksız fiyat artışından rahatsızlıklarını dile getirirken yapılan hatadan dolayı geri adım atılmasını talep etti.

Müşteri, 100 TL'lik Dondurma İçin 169,75 TL Ödemek Zorunda Kaldı Müşteri, 100 TL'lik Dondurma İçin 169,75 TL Ödemek Zorunda Kaldı