Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği öncülüğünde her yıl olduğu gibi bu yılda Yeni Sanayi ve Gül Sanayi Sitesi Camilerinde Cuma namazı sonrası  Ahi pilavı ve helva ikram edildi. Etkinliğe Vali Aydın Baruş da katıldı. Vali Baruş, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural ile birlikte Yeni Sanayi Camisi önünde cemaate ve halka ahi pilavı ve helva ikramında bulundu.

800 YILLIK GELENEĞİ

SÜRDÜRÜYORUZ

Ahiliğin, ticaret, zanaat yapanın sadece para kazanmasını değil, mutlaka Allah rızasını da kazanmayı, insanların gönlünü kazanmayı öğütlediğini belirten Birlik Başkanı Ahmet Tural “Kardeşliği, dayanışmayı, ticarette iyi ahlakı temel alan Ahilik geleneğinin önemli bir parçası olan Ahi Pilavının anlam ve önemini her yıl olduğu gibi bu yılda kutlamalar kapsamında tekrar hatırlatmak istedik. Geçmişte yaşatılan bir gelenek olan Ahi Pilavı, Ahi Evran-ı Veli tarafından birlik ve beraberlik içerisinde her ayın ilk cuma namazından sonra dağıtılıyordu.  Bizler de günümüzde Ahilik kültürümüzün önemli bir değeri; Ahi Pilavını unutturmamak, 800 yıllık bu köklü kültürün Ispartamızda yaşatılması amacıyla, birlikteliğin, beraberliğin, dayanışmanın güzel bir örneğini göstermek istedik. Bugün sanayi camilerimizde Cuma namazı sonrası halkımıza Ahi Pilavı ve helva ikram ediyoruz. Rabbim kabul etsin. Esnafın her zaman yanında olan, her zaman destekleyen Sayın Valimize de, bugün Ahi Pilavı etkinliğimize katılmalarından dolayı teşekkür ederim. Bu düşüncelerle tüm esnaf ve sanatkarlarımızın Ahilik Haftası’nı bir kez daha kutluyor, bereketli bol kazançlar diliyorum” dedi.

ESNAF, TOPLUMUN BELKEMİĞİDİR

Vali Aydın Baruş ise ahiliğin çok önemli bir değer olduğunu belirterek “Özellikle yaşam ilkelerimizi oluşturan ahilik değerlerini çok iyi muhafaza etmemiz gerekiyor. Yardımlaşma, dostluk, kardeşlik zor durumda olana el uzatma ve ahiliğin temel ilkesi olan eline diline beline sahip olmak değerlerine riayet edildiğinde toplumumuz dayanışma içinde olan bir yapıya kavuşması mümkün olur. Etkinlikler kapsamında organize edilen bu yemekte Ahilik Haftasına ayrı bir anlam kattı. Değerli başkanıma teşekkür ediyoruz. Çünkü Sanayi Sitesi esnafıyla birlikte olmaya çalışıyoruz. Esnafımız bizim için çok çok değerli. Toplumumuzun bel kemiği. Devletimizin bütünlüğünün korunmasında son derece önemli role sahip. Toplumsal yapının sağlam olarak muhafaza edilmesinde esnaf yapımızın güçlü olması yüzyıllardır çok önemli rol oynuyor. Ben buradan tüm esnafımızın Ahilik Haftasını tebrik ediyorum Kendilerine bol bereketli kazançlar diliyorum” açıklamasında bulundu.

Memiş Tosun Hayatını Kaybetti Memiş Tosun Hayatını Kaybetti