Geçtiğimiz günlerde seçim çalışmaları kapsamında Isparta’yı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iki adet özel portre hediye edildi.

Polis Memuru Yonuz Turan’ın şehit haberi yürekleri yaktı Polis Memuru Yonuz Turan’ın şehit haberi yürekleri yaktı

Miting sonrası kendisine takdim edilen halı ve ahşap tabloları gören Cumhurbaşkanı Erdoğan oldukça duygulandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tablolar hakkında Başkan Şükrü Başdeğirmen’den bilgi alarak teşekkür etti.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a takdim edilen tablolar ve o ana ilişkin gözlemlerini şöyle değerlendirdi:

“Sayın Cumhurbaşkanımıza takdim edilmek üzere belediyemiz bünyesinde yer alan ahşap atölyesinde aylar öncesinde Sayın Cumhurbaşkanımız ve değerli eşleri Emine Hanımefendinin tablosunun imalatına başlanmıştı. Fiilen 6 buçuk aylık bir çalışma sonucunda ahşap oyma tablo ortaya çıktı, Ihlamur ağacına işlenmiş ve çerçevesi 250-300 yıllık olduğu tahmin edilen Anadolu Diken Ardıcından olan toprak boya kullanılan tablo Sayın Cumhurbaşkanımızın çok hoşuna gitti.

Ayrıca özel olarak Cumhurbaşkanımız ve rahmeti rahmana kavuşmuş olan annesi Sayın Tenzile Erdoğan hanımefendinin fotoğraflarını 120 rengi içinde barındıran ipek yün karışımı halıya ilmek ilmek dokuttuk. Sayın Cumhurbaşkanımız rahmetle andığımız annesi Tenzile hanımefendi ile olan halı portresini görünce duygulu anlar yaşadı. Emeği geçenlere yürekten teşekkür etti.

Biz de kendisine bu tabloda Isparta halkının kendilerine olan sevgi ve bağlılığını, ülkemiz için kendilerinin yeni yüzyıl Türkiye’sini ilmek ilmek işledikleri gibi halının her bir düğümüne işlediğimizi ifade ettik.”

Haber Merkezi