Türkiye’nin gözde kayak merkezleri arasında gösterilen Davraz Kayak Merkezi’nde, bu yıl yeterli yağış olmaması nedeniyle sezon geç başlayıp erken bitti ve beklenen hareketlik yaşanmadı. Davraz Kayak Merkezi, bu yıl 65 bin ziyaretçiyle sezonu kapattı.

Turizm Haftası kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen açılış programında konuşan Isparta Valisi Aydın Baruş, Davraz Kayak Merkezi’ni yaz sezonunda da harekete geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Vali Baruş konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bu yıl işletmeye aldığımız yeni gondol tesisimizle Davraz’da bu önemli bir hareketlenme bekliyorduk ama kış çok kısa sürdüğü için maalesef yaklaşık 65 bin ziyaretçiyle sezonu tamamladık. Kış turizminin Davraz’da yapılması tabi bizim için önemli bir avantaj ancak oradaki tesislerin işletilmesi ve şehrimize daha fazla fayda sağlanması için Davraz’daki turizm çeşitliliğini artırmamız gerekiyor. Bu çerçevede gerekli çalışmaları yapıyoruz. Gerek spor turizminin geliştirilmesi, motor ve bisiklet aktivitelerinin düzenlenmesi gerekse gökyüzü gözlem şenliklerinin yapılabilir hale gelmesiyle birlikte yaz sezonunda da orayı harekete geçirmeye çalışacağız”.

Soner Toros Vefatının 3. Yılında Dualarla Anıldı Soner Toros Vefatının 3. Yılında Dualarla Anıldı

Haber Merkezi