Eğirdir’e gelen depremzede çocuklarda travma oluşmasının önüne geçmek, onları sosyal yaşama adapte etmek ve felaketin izlerini bir nebze de olsa silmek amacıyla sosyal etkinliklere devam ediliyor.

Firar Eden Şahıs Isparta'da Yakalandı Firar Eden Şahıs Isparta'da Yakalandı

Eğirdir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğirdir Belediyesi işbirliği ile özel bir etkinlik daha düzenledi.

İlçede ikamet eden yetim, öksüz ve depremzede çocuklardan oluşan toplam 41 öğrencimiz, 3 gün sürecek olan Çanakkale turu için Kale Meydanından uğurlandı.

Öğrencileri uğurlamaya Kaymakam Adem Çelik, Belediye Başkanı Veli Gök, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nurgül Türker, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu ve görevli personeller ile öğrenci aileleri katıldı.

Yolculuk öncesi tüm çocuklarla tek tek sohbet eden Kaymakam Çelik, “Çanakkale Savaşı, tarihimizin en şerefli sayfalarına yakın tarihimizde yazılan bir zafer destanıdır. Milli birlik ve beraberliğimizi daima canlı tutacak izler bırakan Çanakkale zaferinin nasıl kazanıldığı öğrencilerimizin gözünde bir kez daha canlanacak. Bu etkinlikte emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyorum ve hayırlı yolculuklar diliyorum” dedi.