SDÜ’den Görme Engelli Öğrencilere Fen Kavramlarının Öğretimi SDÜ’den Görme Engelli Öğrencilere Fen Kavramlarının Öğretimi

AK Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, gazetecilerin Isparta’daki KYK yurtlarında kalan depremzede vatandaşların akıbetinin sorulması üzerine bir açıklama yaptı. Milletvekili Gökgöz açıklamasında; “Bilindiği gibi, 6 Şubat depreminde on binlerce vatandaşımızı kaybettik. On binlerce vatandaşımız ise yaralandı.

Buradan tekrar vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize de geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum. O depremden sonra depremzede kardeşlerimiz ülkenin dört bir yanına dağılarak gittikleri illerde konaklamalara sağlandı. Bu doğrultuda Isparta'mıza 12 bin dolayında depremzede geldi. Bunlardan bir kısmı KYK yurtlarına yerleştirildi. Eylül’de üniversiteler açılacak. Dolayısıyla yeni öğrenciler gelecek ve KYK yurtlarında kalacaklar.

Bu nedenle, ilgili Bakanlıklarımız da KYK yurtlarında kalan depremzede kardeşlerimiz için bir plan ve program yaptı. Bu doğrultuda, KYK yurtlarında kalan depremzedeler Ağustos ayı sonuna kadar yurtlardan alınarak deprem bölgesinde yapılan geçici veya kalıcı konutlara yerleştirilecekler. Bilindiği gibi, bu konuda yani deprem konutlarının yapımı tüm hızıyla sürüyor. Dolayısıyla, depremzedelerimiz bir olumsuzluk yaşamayacak” dedi.