Isparta gündemine damga vuran Dereboğazı (Isparta – Antalya) yolunun duble yol çalışmaları için iktidar milletvekillerinin üzerindeki baskının arttığı şu günlerde muhalefetin ve kent konseyinin ortaya koyduğu tavır tamamen yanlıştır.

Bu iş artık Isparta’ya hizmet etme gayesinden çıkıp tamamen siyasi bir şova dönüştüğünü görüyorum. Bunun bu şehre bir katkısı olmaz. Bu yolun yapılacağı aşikâr iken ortaya konan bu tepkiler tamamen siyasi bir şov’a dönüşmesi Isparta'a bir katkı sağlamaz..

Dereboğazı yolu zaten bugün bile başlansa kısa vadede bitirebilecek bir proje olmadığı ortadır. Hatırlarsınız bu yol ilk trafiğe açıldığında, Tüneller çıkışında yol defalarca toprak kayması nedeniyle onarıma tabi tutulmuştu. Demek ki yapılacak iş kolay bir iş değil.

Zaten bu yolun birçok kısmı açıldıktan sonra yıllar içinde 2 şeritten 3 şeritli hale getirilmiştir. Birçok kısmında düzenleme ve genişletme çalışmaları yapılmıştır. Peki bugün bu eylemi yapanlar bunları niye söylemiyorlar? Söyleyemezler, çünkü amaç bu yolun duble yol olup olmaması onların umurunda bile değil. Eğer Burdur dağ yolu 2013 yılı duble yol programına alınmasaydı yine aynı eylemi yapacaklar mıydı?

Bu yolun 2014 yılı duble yol programına alındığını İktidar Milletvekillerin söylemelerine rağmen bugün yapılan bu eylem Isparta’ya hiçbir katkı sağlamayacaktır.

Kalın Sağlıcakla.