Isparta'da 1 Köyde Elektrikler Kesiliyor Isparta'da 1 Köyde Elektrikler Kesiliyor

2021 Yılında Kapattığı Tuzla Fabrikasını Açma Kararı Aldı

Dünyaca ünlü teknoloji devi Oppo, 2021 yılında durdurduğu Türkiye'deki faaliyetlerini tekrar başlatma kararı aldı. Şirket, Tuzla'daki fabrikasında giriş/orta segment Oppo ve Realme marka telefonlar üretiyordu.

Tuzla'daki tesis, dünya genelindeki 10'uncu fabrikası ünvanını taşıyordu. Ancak 2021 yılında, Oppo'nun Türkiye distribütörüyle yaşanan anlaşmazlık, tedarik zincirlerindeki sorunlar ve küresel ekonomik belirsizlikler nedeniyle üretimi durdurma kararı almıştı.

News1 Jpg Thumb

Oppo'nun bu dönemde üretimi Mısır'a kaydıracağı iddiaları dolaşsa da, şirket Türkiye'den ayrılma iddialarını yalanlayarak, Türkiye pazarına olan bağlılığını sürdürme kararı aldı. Üretim, satış ve servis hizmetlerini yeniden başlatma kararı alınan Tuzla'daki fabrikada Mıstaçoğlu Holding'in iştiraki AGM tarafından üstlenilecek.

Oppo MEA Başkanı Chico Zhou, imza töreninde yaptığı konuşmada, ortak vizyonun önemine vurgu yaparak, Türkiye'deki faaliyetlerin yeniden başlatılmasının stratejik bir adım olduğunu ifade etti.

Oppo Nun Tuzla Fabrikasi Kapatildi Mi Oppo Nun 15950432 2726 Amp

Mıstaçoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Mıstaçoğlu ise yaptığı konuşmada, Türkiye'yi kısa bir süre içinde akıllı cep telefonu üretimi konusunda dünyanın önde gelen ülkelerinden biri konumuna getirmeyi amaçladıklarını belirtti.