Devlet bu hastalıklara maaş bağlıyor! Kronik hastalar dikkat SGK duyurdu 4.337 TL aylık para yardımı yapılacak.

Raporlu hastalara maaş müjdesi geldi. Hangi kronik hastalara maaş verilecek raporlu hastalara devlet yardımı şartları açıklandı.

Devlet bu hastalıklara maaş bağlıyor! Kronik hastalar dikkat SGK duyurdu 4.380 TL aylık para yardımı yapılacak - Devletin sosyal yardımlarında yeni rakamlar peş peşe açıklanmaya devam ederken bunlardan biri de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından ödeniyor. 

Ekonomik olarak zorlanan vatandaşlara yönelik yeni sosyal yardım destekleri peş peşe hayata geçirilirken kronik hastalığı olan kişilere yönelik olarak ödenen yardımlar arttırıldı. Kronik hastalık yardımı için devlet kesenin ağzını açarken ödeme yapılacak olan hastalıklar da belirlendi. İşte o açıklama... 

DEVLET HANGİ HASTALIKLARA MAAŞ BAĞLIYOR, HANGİ KRONİK HASTALARA MAAŞ VERİLECEK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan paketler kapsamında belirli hastalığı olan kişilere yönelik olarak Kronik Hastalık Yardımı ödeneceği ifade edildi. Yapılan açıklamada Tüberküloz veya SSPE hastası olan kişi veya hastaya bakmakla yükümlü kişilere yönelik olarak "Tüberküloz ve SSPE hastalığı nedeniyle psiko-sosyal ve mali kayıp yaşayan hastalar için geliştirilmiş düzenli nakdi yardım programıdır" denilerek aylık 4 bin 336 TL tutarında ödeme yapılacağı ifade edildi. 

İDEMİR Yapı’dan Isparta’ya önemli yatırım İDEMİR Yapı’dan Isparta’ya önemli yatırım

konikk_hasta

Silikozis Hastalarına Yapılan Ödemeler için ise "2023 dönemi için Hafif Silikozis aylığı (%15-%34) 3.445,77-TL, Orta Silikozis aylığı (%35-%54) 3.938,03-TL, Ağır Silikozis aylığı (%55 ve üzeri) 4.388,08-TL ödeme yapılacağı ifade edildi. Ancak bu pakette şu anda yeni başvuruların alınmadığı ve başvuru ekranının kapalı olduğu ifade edildi. 


KRONİK HASTALARA ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ 

Kronik Hastalara Kesintisiz Güç Kaynağı Desteği ve Birikmiş Elektrik Borcu Desteği de verilirken "Tıbbi Cihaz Elektrik Sarf Desteği Bileşeninden faydalanan hanelere elektrik kesintisinden doğabilecek mağduriyetlerin önüne geçilebilmesi amacıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca kesintisiz güç kaynağı alımına yönelik yardım yapılabilmektedir. Ayrıca bu hanelerin tek sefere mahsus olmak üzere cihaza bağlanma tarihinden sonraki birikmiş elektrik borçları Vakıf mali imkanları ile karşılanabilmektedir" ifadelerine yer verildi. 

kronik_hasta_1

Söz konusu yardımdan 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen ve kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olan hastaların bulunduğu haneler ile 2828 sayılı Kanun kapsamında evde bakım yardımı alan ve kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olan hastaların yaşadığı haneler faydalanabilecekler. Başvurular Bakanlık üzerinden kabul edilecek.