Toplantıya BÜGEM İdari İşler ve Koordinasyon Daire Başkanı Ergin ÇİLALİ, HAYGEM Proje Geliştirme ve Altyapı Daire Başkanı Önder ALÇAR, İl Müdürü Mehmet TUĞRUL,  Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşların yöneticileri, İl Müdür Yardımcıları, İlçe ve Şube Müdürleri ile teknik personel katılım sağladı.

Ülkemizde başta iklim değişikliği ve su kısıtı olmak üzere ekonomik, sosyal ve çevresel açıdan yaşanan gelişmeler, tarımsal üretimi önemli ölçüde etkilemektedir. Ayrıca artan nüfus ve yoğun kentleşme sonucunda gıdaya olan talep artışı, gıda güvenliği ve doğal kaynaklar üzerinde olan baskıyı arttırmıştır. Bu nedenle kaynakların etkin ve planlı kullanılması zorunlu hale gelmiştir.

Tarımsal üretim planlaması, Bakanlıkça belirlenen ürün veya ürün gruplarının üretimine başlanmadan önce izin alınmasını zorunlu hale getirilmiştir. Üretim planlaması ile ürünlerin arz ve talep miktarı dikkate alınarak hangi ürün veya ürün gruplarının üretileceğinin belirlenmesi, stratejik ürünlerde arz güvenliğinin korunması, ülke ihtiyacına göre asgari ve azami üretim miktarlarının tespit edilerek, arz fazlası veya eksikliğinin oluşmasının önüne geçilmesi sağlanacaktır.

Toplantıda katılımcılar ile  Isparta’da tarım sektörünü ileriye taşıyabilecek planlamalar üzerine istişarelerde bulunuldu. Tarımsal Üretim Planlaması ile Türkiye'nin tarım sektörünü daha verimli ve sürdürülebilir bir hale getirmek amaçlanıyor. Toplantı katılımcılar ile yapılan genel değerlendirme sonrası sona erdi.

Heyecan Dolu Mücadelede Kazanan Belli Oldu Heyecan Dolu Mücadelede Kazanan Belli Oldu

Haber Merkezi