Isparta'da 6 yıldır e-imza işi yapan Hasan Avcu, dijital dönüşümün önemli bir parçası olarak E-İmza ve KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) uygulamalarını vurguluyor. Bu teknolojiler sayesinde, resmi, özel ve ticari belgeler ile yazışmalar, kurumlar ve şahıslar arasında elektronik posta yoluyla güvenli bir şekilde iletilip alınabiliyor.

Hasan Avcu, KEP sisteminin sağladığı kolaylıkları şu sözlerle açıkladı: "Artık devlet dairelerine gidip gelme, kağıt belgeleri taşıma ve noter hizmetleri gibi işlemler tarihe karışıyor. KEP sistemi sayesinde belgelerinizi dijital olarak gönderebilir, resmi işlemlerinizi hızlı ve güvenli bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Türkiye, dijital dönüşüm konusunda büyük adımlar atıyor."

Hasan Avcu, Isparta'da UETS (Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi) ile tebligatların dijitalleştiğini vurgulayarak, bu yeni sistemle birlikte tebligatların artık internet üzerinden gönderileceğini ve alınacağını belirtti. Bu gelişme sayesinde, tebligatların fiziksel kâğıt olarak gönderilmesi ve alınması gerekliliği ortadan kalkıyor.

Kıdem Tazminatında Yeni Düzenleme Kıdem Tazminatında Yeni Düzenleme

Avcu, UETS sisteminin avantajlarını şu şekilde açıkladı: "Artık tebligatlar internet üzerinden hızlıca gönderilebilecek ve alınabilecek. Gönderilen tebligatlar, 1 gün içinde görüntülenebilecek ve 7 gün içinde itiraz edebilme hakkı sunacak. Bu, vatandaşların işlemlerini hızlandıracak ve daha erişilebilir hale getirecek önemli bir adım."şeklinde konuştu.

Haber/Sedat Cican