Memur – Sen’e bağlı Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Mevlüt TOSUN, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamadı; “Asrın Felaketi olarak tarif ettiğimiz fakat tarif edilemez acılar yaşadığımız, 6 Şubat depremlerinden 11 ilimiz etkilenmiş binlerce insanımız vefat etmiş, evsiz kalmıştır.

Üst üste yaşanan 2 büyük yıkıcı deprem 11 ilimizi savaş alanına döndürmüştür. Biz de bu afet karşısında Diyanet-Sen olarak acil koduyla toplanıp deprem bölgesine intikal ettik. Giderken de yaralı vatandaşların tedavisinde kullanılan sağlık malzemeleri götürdük. Bunun yanında, Memur – Sen Genel Merkezimizin ve Memur – Sen Isparta Temsilciliğimizin depremzedeler için yapmış olduğu kampanyalara nakdi olarak destekte bulunduk.

Deprem bölgesinde ise orada bulunan çocuklarla, insanlarla sohbet etme imkânımız oldu. Elbette ki getirdiklerimiz çölde bir su damlası olsa da bu damla güzel ülkemde büyüye büyüye kocaman bir deniz halini almıştır. Ne yaparsak yapalım kaybedenleri geri getiremeyeceğiz. Allah böyle acıları ne ülkemize ne de insanımıza yaşatmasın” dedi.

Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Mevlüt TOSUN, süreçte yapılanları kısaca şöyle özetledi:

“EVİN YUVAN OLSUN” Kampanyası çerçevesinde;Diyanet-Sen Şube Başkanı Mevlüt TOSUN, Hatay Kırıkhan ilçesinden gelen bir meslek taşımıza 3+1 dairesini eşyalı olarak ücretsiz tahsis etmiştir.
Diyanet-Sen Yalvaç İlçe Temsilcisi Serdar SABUN,Bir Maaşını (Şubat) Afad’a bağışlamıştır.
Diyanet Sen Şube Başkanı Mevlüt TOSUN Başkanlığında 14 Diyanet-Sen Üyesi personel, depremin 2. günü Afet bölgesine hareket ederek Kahramanmaraş ilinde 6 gün boyunca Techiz, tekfin ve cenazelerin dini vecibeleri yerine getirme hizmetleri ile ilgilenmişlerdir. Araç, akaryakıt, personelin yemek giderleri dâhil tüm giderlerDiyanet Sen Isparta Şubesi Hesaplarından karşılamıştır.
TV.kanallarının katılımı ile Ülke genelinde düzenlenen “Türkiye Tek Yürek” kampanyasına destek olmak amacıyla Diyanet-Sen Isparta Şube başkanlığı hesabından 10.000,00Tl nakdi yardım, Memur-Sen Genel Merkez hesabına aktarılmıştır.
MEMUR-SEN GENEL MERKEZİ ve İHH tarafından Organize edilen “Kadınlardan Kadınlara Dayanışma Vakti” kampanyasına 24KadınPaketi (8.400,00Tl) ile katkı sunulmuştur.
50.000,00 Tldeğerinde terlik Diyanet Sen Kadınlar Komisyonu tarafındanTürkiye Diyanet Vakfı organizesinde Malzeme toplama merkezi olan Necip Camiine teslim edilmiştir.
3.500.00TL nakdi yardım, Memur-Sen Isparta Şubesi tarafından İlimize gelen depremzedelere kıyafet alımı için ödenmiştir.
5.000,00TL lik GIDA MALZEMESİ Murat Hüdavendigar Yurt Müdürlüğüne teslim edilmiştir.
7.500,00TL lik GIDA MALZEMESİ Başkan Yardımcısı Ahmet KÜTÜK organizesinde  Hatay’a ilk elden gönderilmiştir.
2.000,00TL Depremzedelere Forma alımı için Memur-Sen gönderilmiştir.
Kan Bağışı kampanyası yapılarak üyelerimiz kan vermiştir.


İYİKİ MEMUR SEN VAR.

İYİKİ DİYANET SEN VAR

Isparta’da Döner Ekmeğe Yeniden Zam Geldi Isparta’da Döner Ekmeğe Yeniden Zam Geldi