Süleyman Demirel Üniversitesi Seramik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Serap Ünal tarafından hazırlanan seramik eserler, Kültür ve Turizm Bakanlığınca açılan “Belleğin İzi: Neolitik Kent Çatalhöyük” Sergisinde sergileniyor.  

İstanbul Atatürk Kültür Merkezinde açılan “Çatalhöyük” temalı sergide, Türkiye’nin zengin arkeolojik mirası, çağdaş sanatla birleştirilerek geçmişin izleri modern bir perspektifle sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Resim, heykel, seramik, ahşap baskı, cam altı çalışması ve video enstalasyon alanlarında eserlerin yer aldığı sergide, SDÜ Öğretim Üyesi Doç. Serap Ünal’ın yaptığı seramik eserler de yer alıyor.

Sergi ile ilgili bilgi veren Doç. Ünal, “Çatalhöyük gibi önemli bir tarihöncesi yerleşimin ürettiği yüzlerce soyut, figüratif ve simgesel kompozisyonlar, bugünün sanatçılarına esin vermeye devam ediyor. Bu önemli seçkiye davet edilerek, üniversitemizi temsil etmekten gurur duyuyorum.” dedi.  

Koordinatörlüğünü, Küratör Siret Uyanık ve Çatalhöyük Kazı Başkanı Doç. Dr. Ali Umut Türkcan’ın yaptığı sergi, 7 Ocak 2024 tarihine kadar gezilebilecek.

Şehir Hastanesi Önünde Üst Geçite Yürüyen Merdiven Yapılacak Şehir Hastanesi Önünde Üst Geçite Yürüyen Merdiven Yapılacak

SDÜ Bülten