Doğa sürekli kendini yeniliyor

Doğa sürekli kendini yeniliyor. Dikilen ağaçlar büyüyor, gelişiyor, meyve veriyor ve belli bir yaştan sonra kuruyup, odun olup tekrar doğaya karışıp bu döngüyü sürdürüyor.
İnsanlara bakarsak doğa olayları gibi onlarda doğup büyüyor, gelişiyor, yaşlanıp ölüyor ve yeniden dirilişi bekliyorlar.

Hemen hemen bütün olgular bu şekilde bir döngü içinde devam ediyor.

Yaşını ilerletmeyi durdurabilen yada bu döngüyü engelleyebilen var mı. Tabi ki bu söz konusu bile olamaz.

Öyleyse yaşamımızda, evde, işimizde, sosyal yaşantımızda  her anımızı pozitif değerlendirip mutlu olmanın yollarını bulup, nefes aldığımız her  anın, tadını çıkarmalıyız.

Eskiden yaşadığımız ortamı tarif etmemizi isteseler, küçük sakin, bir iki caddeden ibaret bir ilde yaşıyoruz derdim. Oysa şimdi, yaptığımız doğa yürüyüşleri sayesinde aynı soruya cennetten kopmuş bir yerde yaşıyoruz diyebiiyorum.
Isparta’mız o kadar güzel bir tabiat örtüsü ve tarihe sahip ki güzellikleri anlatılmakta bitirilemez. Yada anlatılmaz yaşanır demek daha doğru her halde.

Pazar günleri yaptığımız doğa yürüyüşleri sayesinde, öncelikle vücudumuzda ki toksinlerden kurtulup, farklı eğitim ve kültürdeki kişilerle paylaşımlar kurup dostluklar ediniyor, doğanın güzelliklerini, temiz havasını içimize çekip hem bedenimizi hem de ruhumuzu dinlendiriyoruz. Bunda en büyük katkı tabi ki yaşadığımız ortamın tabiat zenginliği.

Şehrin gürültüsünden uzak yaşadığımız bir gün bize bir hafta enerji ve motivasyon kaynağı oluyor.

Kiminle, hangi grupla yürüdüğünüzün önemi yok, ama mutlaka doğa yürüyüşleri yapmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Sağlıcakla kalın