Avukat Fırat Bilici, kış aylarında kombisini kapatan komşuya dava açılabileceğini belirtti.

Kış aylarının gelmesiyle, kombi kullanma, kombiyi kısma-açma gibi konularda anlaşmazlıkların arttığını belirten Avukat Fırat Bilici, alt komşunun kombiyi kısmasının mahkemede dava konusu olabileceğini belirtti.

"Bir başkasının hakkına zarar verildiği an dava gündeme gelebilir"

Döviz Kurlarında Dengeli Gidiş Devam Ediyor Döviz Kurlarında Dengeli Gidiş Devam Ediyor

Durumun hakka zarar verme ile ilgili olduğunu söyleyen Bilici, “Özellikle kat maliyetlerinin son dönemdeki artışlarından kaynaklı olarak daha az kombi yakmak istemeleri, hatta hiç yakmak istememeleri gündeme gelebiliyor. Kat mülkiyeti kanuna tabii olarak uyuşmazlıklarda temel bir ilke var. Bu temel ilkede doğruluk ve başkasının hakkına zarar vermeme gibi nitelendirebiliriz. Bir başkasının hakkına zarar verdiğiniz anda bu konuda dava açılması gündeme gelebiliyor” ifadesini de ekledi.

"Isınma ücretini alt komşudan talep edebilirsiniz"

Anlaşmazlıkla birlikte öncelikle bir arabulucuya başvurulduğunu ve hala anlaşmazlığın devam etmesi halinde ise ısınma ücretinin bir kısmının alt komşudan talep edilebilirliğini gündeme getiren Fırat Bilici, alt komşunun kombisini yakmaması ve arabulucunun da anlaşmazlığı çözmeye yetersiz olmasıyla dava konusunun gündeme geldiğini belirtiyor. Avukat Bilici, bu durumda, kombinin yakılmamasıyla zarara uğrayan kişinin örneğin fazla faturasının fazlalık olan kısmını alt komşudan talep edebileceğini belirtiyor. Böylece de uyuşmazlık ortak bir noktada çözümlenmiş oluyor. 

Yargı, üşüyen kesimin yanında”

Yargının üşüyen kesimin yanında olduğunu söyleyen Bilici, “Yargı burada iyi niyet kuralları gereğince yakması gereken, orayı boş bırakmaması gereken, normal şartlarda meskenlerde oturması gerekenlerin yanında oluyor, yani apartmandaki çoğunluğun yanında oluyor. Kısacası üşüyen kesimin yanında olur diyebiliriz” diye konuştu.

Bilici, bu konudaki dosyaların Yargıtay’da sayılarının arttığını da ifade etti.