Meteoroloji, Isparta ve Burdur çevrelerinde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini duyurdu.

22 Mayıs Pazartesi günü saat 11:00 ile 20:00 arasında, Isparta ve Burdur çevrelerinde yoğun yağışlar ve şiddetli gök gürültüsü yaşanması bekleniyor.

Trafik Sigortası Primlerinde Yeni Dönem Başladı Trafik Sigortası Primlerinde Yeni Dönem Başladı

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada, "Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; 22 Mayıs 2023 Pazartesi günü Isparta ve Burdur çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir.

Bu nedenle sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış esnasında şiddetli rüzgar, hortum ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Bu uyarıyla birlikte, Isparta ve Burdur'da yaşayan vatandaşların ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları, açık alanlarda şiddetli yağış ve yıldırım nedeniyle korunaklı yerlere sığınmaları, ulaşımda olası aksamalara karşı tedbirli olmaları önem taşımaktadır.

Ayrıca, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum ve yerel dolu yağışı gibi hava olaylarına karşı da dikkatli olunması gerekmektedir.