Isparta Şehir Hastanesinden yapılan açıklamada; “Hastamız Bebek Kancağan 40. Gebelik haftasında 2800 gram olarak dış merkezde doğmuş idi. Hastanemize solunum sıkıntısı nedenli kabul edilen hasta takibinin ilk 6 saati içerisinde muayene bulguları ve görüntüleme yöntemleri ile izole özefagus atrezisi tanısı konularak 24. Saatini doldurmadan Çocuk Cerrahi uzmanı hekimi Op. Dr. Mustafa Çelik tarafından ameliyat edildi.

Ameliyatından sonraki 48-72 saat içerisinde beslenmeye başlandı. Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde Yenidoğan Uzmanı Uzm. Dr. Ahmet İbrahim Kurtoğlu, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı Uzm. Dr. Nurullah Cihan Şöhret ve yenidoğan ekibi tarafından takip ve tedavisine devam edilen hasta yaşamının 14. gününde tedavisi tamamlanarak taburcu edildi” denildi.

Eğirdir’de metruk binalar yıkılıyor Eğirdir’de metruk binalar yıkılıyor

ÖZEFAGUS ATREZİSİ NEDİR?

Özefagus atrezisi, doğuştan yemek borusunun devamlılığının olmaması olarak tanımlanan durumdur. Özefagus atrezisine diğer organ ve sistemleri etkileyen anomaliler de eşlik edebilmekte ya da tek başına izole özefagus atrezisi de görülebilmektedir. İzole ozefagus atrezisi 15.000 ila 20.000 doğumda bir görülebilen bir anomalidir. Özefagus atrezisinin günümüzde tek tedavi yöntemi cerrahidir.

Haber Merkezi