Günümüzde insanların uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmeleri giderek daha fazla önem kazanıyor. Uzun ömür sırrının araştırıldığı bu süreçte, beslenmenin yaşam süresini olumlu yönde etkileyebileceği bilimsel olarak kanıtlanmış durumda.

İşte, uzun ömür için önerilen ve ömrü uzatan 5 özel yiyecek:

Çikolata: Ancak dikkat! Aşırı tüketim zararlı olabilir. Doğru çikolata tercihi, kolesterol seviyesini düşürmeye yardımcı olabilir, zekayı güçlendirebilir ve stresi azaltabilir.

Doğal Bal: Binlerce yıldır tıpta kullanılan bal, doğal bir iyileştirme aracı olarak bilinir. Antiseptik, antioksidan ve antibakteriyel özelliklere sahip olan balı beslenme düzeninize mutlaka eklemelisiniz.

Tarçın: Sadece lezzetiyle değil, aynı zamanda güçlü tıbbi özellikleriyle de tanınan tarçın, kanser, kalp hastalıkları ve bakteriyel enfeksiyonlarla mücadelede etkili olabilir. Ayrıca HIV virüsüyle mücadelede destekleyici bir rol oynayabilir.

Sarımsak: Alzheimer riskini azaltmada etkili olduğu bilinen sarımsak, kalp yetmezliği riskini düşürebilir ve vücutta detoks etkisi yapabilir. Mutfaklarımızın vazgeçilmez yiyeceklerinden biri olmalıdır.

Eğirdir Dağ Komando Okulu'nda Canlı Yayın Eğirdir Dağ Komando Okulu'nda Canlı Yayın

Zeytinyağı: Uzmanların önerdiği sızma zeytinyağı, beyin ve kalp sağlığını destekleyen doymamış yağlar açısından zengindir. Zekayı olumlu yönde etkileyebilir ve antioksidanlar bakımından zengin olması nedeniyle sağlık üzerinde birçok fayda sağlar. Ayrıca tip 2 diyabet ve kanser riskini azaltabilir.