Ak Parti'de 'ziraat politikalarında' öne çıkan yüksek mühendis milletvekili aday adayı Erdem Erman: Dünya’da açlık, gıda ve su krizi kapıda
Tarımsal işletmeler alanında yayınları bulunan Yüksek Mühendis Erdem Erman, Ak Parti'den Milletvekili aday adaylığını açıkladı. 

-Kooperatif, Patent ve Tescil

Isparta'nın tarımsal üretim bağlamında çok güçlü yönleri olmasına karşın ''hasat ânında yapılan hatalar sonucu ürün zedelenmesi, patent ve tescil açısından arzu edilen seviyede bilinçlenme sağlanamaması ve kooperatifleşme eksikliklerinin bulunduğunu savunan Erman, çözümlere katkı sağlamak istediğini ifade ediyor ve ekliyor: 

-Dünyaˈda birinci sorun gıda krizi

''Dünya'da en stratejik alanlardan birisi de artık ''açlık ve gıda- su krizi'' ve ''küresel ısınmaya bağlı olarak küresel iklim değişikliği ile mücadele'' olmuştur. Bir uzman olarak Türkiye çapında olduğu kadar küresel ölçekte de politikalar üretilmesine katkı sağlamak umudu ile yola çıktım ve Ak Parti ile bu alanda siyaset yapmak istiyorum. ''

-Tarım ve işletmelerde uzman

Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Milletvekili aday adaylığını açıklayan Yüksek Mühendis Erdem Erman, tarım alanında bilgi ve donanımlarını Isparta'ya aktarmak istediğini ifade ediyor. 

''İyi Tarım Uygulamaları ve Gıda Güvenliği''  başta olmak üzere küresel ölçekte geçerli eğitim ve sertifikaları bulunan Erman, Eğirdir Bahçe Kültürleri ile Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü'ndeki bilgi birikim ve donanımlarını Isparta'ya aktarmak umudu ile yola çıktığını anlatıyor.

1978 yılında Gelendost'ta hayata gözlerini açan Erman, Şarkîkaraağaç Veteriner Sağlık Meslek Lisesi'nde eğitim aldığını ve hemen akabinde Tarım ve Orman Bakanlığı Erzurum İl Müdürlüğü emrinde henüz 18 yaşında iken göreve başladığını anlatıyor. 

Meslek hayatının yanı sıra eğitim hayatına da devam eden Erman: Lisans eğitimini 2002 yılında, Yüksek Lisans eğitimini ise 2016 yılında Süleyman Demirel Üniversitesinde (SDÜ) tamamlayarak Tarımsal işletmelerinin ekonomik ve yapısal analizlerini içeren iki  yayın çıkardı. 

Erzurum, Eğirdir, Yalvaç, Kumluca, Konyaaltı Tarım Müdürlüğü, Eğirdir Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü, Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü'nde görev alan Erman: Tarım ve Orman Bakanlığının değişik birimlerinde Müdür, İlçe Müdürü ve Şube Müdürü olarak görev yaptı. Erman: meslek hayatında görev yaptığı yerler içinde kendisinin tarımsal faaliyetler içinde en çok bilgi ve birikimini arttırdığı yer olarak Ülkemizde ve Antalya’da tarımın başkenti olarak bilinen ve uzun yıllar idareciliğini yaptığı Kumluca İlçesi olduğunu anlatıyor.

Erman: İyi Tarım Uygulamaları, Organik Tarım, Entegre Mücadele, Gıda ve Gıda denetimleri konusunda önemli bir deneyime sahip olmakla birlikte ISO kalite ve Standardizasyon, kişisel gelişim, iletişim, meslek hayatında Mülki Makamlardan aldığı çok sayıda başarı belgesi ve sertifikaya sahiptir.

Saydığımız alanlardaki tüm bilgi birikimini Isparta için katma değer sağlamaya yönelik hedeflerimi gerçekleştirmek için Ak Parti kadroları ile birlikte siyaset yapmak istiyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında Isparta ve Türkiye için etkin, verimli, faydalı ve kapsayıcı çalışmalara katılmak hedefi taşıyorum'' diyor.

-Birlik ve kooperatiflerin hayati değeri

Yüksek Mühendis ve Ak Parti Milletvekili aday adayı Erdem Erman, iki yayınının yanı sıra görev aldığı projeler ve referansları da ana hatları ile şöyle sıralıyor:

''-Yaş meyve ve sebzede İlaç kalıntısı sorunun çözülmesi, 

-İyi Tarım Uygulamaları, Tarımda Entegre Mücadele ve Organik Tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması projeleri

-Türkiye 'de tarım sektöründe çalışanların Avrupa Birliği'nde tarım sektöründe çalışanlar ile sosyal güvenlik durumlarının karşılaştırmasının yapıldığı ''Avrupa Birliği Eşleştirme Projeleri''

-Kırsal kalkınma yatırımları, makine ekipman destekleri ve yaygınlaştırılması projeleri

-Doğal afetlerden kaynaklanan zararların azaltılması, Tarım Sigortası uygulama alanlarının artırılması ile ilgili proje ve çalışmalar

-Tarımsal üretim, İhracat, ithalat alanlarında çok kez Avrupa Birliği ve Rusya heyetlerine ev sahipliği yapıldığı çalışma ve projeler

-Tarımsal İşletmelerin yapısal ve ekonomik analizlerinin yapılması çalışma ve projeleri

-Bitkisel ve hayvansal üretim ile balıkçılık alanlarında çok sayıda çalışma ve projeler

-Çiftçilerin birlik ve kooperatifler şeklinde örgütlenmeleri, örtü altı üretici birliklerinin kurulması ve çok sayıda tarımsal kalkınma kooperatifinin kuruluşuna öncülük edilmesi.''

-Kentin tüm bileşenleri ile ortak hareket sözü 

Ortaöğretimden yüksek lisansa tüm eğitim-öğretim süreçlerini Isparta'da tamamladığını Tarım ve Orman, Bahçe Bitkileri ve Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü'nde uzun yıllar görev aldığını belirten Erman; şu saptamaları yapıyor:

''Isparta'nın sorunlarını biliyorum. Yeni bir vizyon ve bakış açısı ile sorunlara yaklaşma gayreti içerisinde olacağım. Isparta'nın tüm bileşenleriyle işbirliği ve iletişim hâlinde olacağım. 

Isparta bir tarım kentidir. Güzel gelişmeler kaydedilmiştir. Ancak hâlâ eksiklik ve sorunlarının bulunduğu da bir gerçekliktir. 

Örneğin elma: Isparta, Türkiye'de elma üretiminin yüzde 25'lik dilimini gerçekleştiriyor. Ancak ihracatı ve pazarlamayı etkileyen kalite ve hasattan kaynaklı sorunları bulunmaktadır. 

Dünya'da tarımsal üretim ve pazarlama zinciri büyük oranda kooperatif ve birlikler üzerinden gerçekleşmektedir. 

Ancak Isparta'da bu alanda arzu edilen seviyede bir ilerleme ve gelişme sağlanamadığını hepimiz tespit ediyoruz.''

-Ürünü pekiştiren tescil ve patent açısından zayıf durumda

Tescil ve patent konusunda sorunlarımızın olduğunu biliyoruz. Uzmanlığımı bu alanda da aktarmak istiyorum.

Bir başka nokta ''İyi Tarım Uygulamaları '' ve ''Organik Tarım''

Bu üretim modellerinin Isparta'da yaygınlaştırılması gerektiğini düşünüyorum. 

Rosa Damescana (Yağ Gülü) konusunda daha ileri seviyelere ulaşılması; lavanta, zambak ve diğer ıtrî, tıbbi ve aromatik bitkiler; uçucu yağlar, kozmetik endüstrisi ve temalı turizm konularında da strateji üretmeyi umut ediyorum. 

''Küresel ısınma'' ve beraberinde getirdiği büyük tehdit ''küresel iklim değişikliği'' ile mücadele için herkese ihtiyacımız var. Topyekûn bir seferberlik içinde hareket etmeliyiz. Kuraklık, doğal afetler, büyük yangınlar tarım politikalarını olumsuz etkiliyor.

Şu ân dâhi açlık- gıda krizi, su yokluğu sorunları ile karşı karşıyayız. 

Su ve gıda Dünya'nın en kilit konuları olacak.

Bu bağlamda Eğirdir Gölü başta olmak üzere tüm su rezervlerinin korunması hayat meselesi hâline gelmiştir. Eğirdir Gölü'nde çok uzun yıllar çalışan bir uzman olarak bilgi birikimi aktarmak en büyük arzumdur.''

Gram Altın İçin 3 Bin Lira Hedefleniyor Gram Altın İçin 3 Bin Lira Hedefleniyor