Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğin açış konuşmasını Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yıldız yaptı. Prof. Dr. Yıldız, geleceğin sağlık elçilerini karşılarında görmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek “Ülkemizi dünyada temsil edecek bireylersiniz. Eğitiminizin size olan kazanımlarını kavramanız bizler için çok önemli. Bugün beyaz önlüklerinizi giyeceksiniz.

Beyaz önlük, sağlık alanının sembolüdür. Eczacılık, insanoğlunun sağlığını korumak ve iyileştirmek için yüzyıllardır süregelen bir sanattır. Bu alanda yer almak bir meslek seçimi değil aynı zamanda insanlığa karşı duyduğumuz derin sorumluluğun ifadesidir.” dedi.

Burdur Eczacı Odası Başkanı Ferdi Demirol ise eczacılık mesleğinin öneminden bahsederek eczacıların ülkemizin her alanında en kolay ulaşılabilen sağlık danışanları olduğunu söyledi. Demirol,  konuşmasının devamında öğrencilere şöyle seslendi: “İnsanlara dokunabilen, mesleki eğitimin ön planda olduğu, sağlığa değer katan çalışkan birer birey olmanızı diliyorum. Yolunuz açık olsun.”

Isparta Eczacı Odası Başkanı Hasan Yıldız da daha sağlıklı bir toplum hedefi ile çalışan bir mesleğin mensubu olduklarını dile getirerek “Eczacıların en zor süreçlerde bile en önde olduğu gerçeğini idrak eden bireyler olmanızı diliyorum. Bugün giyeceğiniz beyaz önlüğün sorumluluğunun farkında olmanızı istiyorum. Genç bakış açısı ve vizyonunuzun mesleğinize katkı sağlayacağını unutmayın. Sizlere öğrencilik ve meslek hayatınızda başarılar diliyorum.” diye konuştu. Yıldız, öğrencilerin ailelerini kutlayarak konuşmasını tamamladı.

Fahiş Fiyat Artışlarına Yeni Tedbirler Fahiş Fiyat Artışlarına Yeni Tedbirler

Antalya Eczacı Odası Başkanı Uzman Eczacı İsmail Erçin ise genç eczacıların beyaz önlük töreninde yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek öğrencilerin uzman eğitimciler eşliğinde son teknolojik cihazlarla donatılmış laboratuvarlara sahip SDÜ’de eğitim aldıklarını için şanslı bireyler arasında yer aldığını vurguladı. Erçin, eczacı odalarının her zaman ve her koşulda meslektaşlarının yanında yer aldığını da sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından genç eczacılar mesleklerinin sembolü beyaz önlüklerini giydi.