60 Metrekarelik Arazi Küle Döndü 60 Metrekarelik Arazi Küle Döndü

Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK’ün çalışmaları, Isparta Valiliği, Eğirdir Kaymakamlığı ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliği ile Isparta’nın misafir odası Eğirdir yerli ve yabancı turist kafilelerini ağırlamaya devam ediyor.

Yaz aylarında binlerce misafiri ağırlayan Eğirdir 2023’ün son aylarında da yoğunluk yaşıyor. Kasım ayında ilçemizi ziyaret eden misafirlerimizin arasında SDÜ Hukuk Fakültesi 40 kişi, Dorak Turizm Tayvandan 40 kişi, Dorak Turizm Tayvandan 30 kişi, İstanbul Prunto Tur 40 kişi, Antalya Aksu çiftçilerden oluşan 30 kişi tur olmak üzere 5 tur ve bu turlara bağlı olarak yaklaşık 180 kişi Eğirdir’i ziyaret etti. Bu turlardan 1 tur günübirlik, 4 tur konaklamalı olmak üzere Eğirdir’e geldiler.

Konaklamalı olarak gelen turlardan 1 tur Eğirdir de konakladı, 3 tur Isparta’da konakladı. Bu turlardan 2 tur Anadolu turu 1 tur göller bölgesi turu, 2 turda Eğirdir’i gezmek üzere uğradılar. Bu turlardan 2 tur yabancı, 3 tur yerli turdan oluştu.

Gelen turlar göller bölgesi turu, salda turu, Anadolu turu, kültür turu, kapsamında tur şirketleri gezi yaptılar. Bu turlar Eğirdir’de Medrese, Hızır Bey Cami, Kilise, Cittaslow Market, Kale, Kovada, Tekne Gezisi, Seyir Tepelerini gezdiler.

Kasım ayında yaklaşık 600 yerli ve yabancı turist ilçe dışından Eğirdir’e gezmeye geldiler.