Altın İthalatının Serbest Bırakılması Gündemde Altın İthalatının Serbest Bırakılması Gündemde

Bugün Eskişehir’den Eğirdir'e gelen Vel Esbid bisiklet grubu ilçemizin tarihi ve doğal güzelliklerini görme fırsatı bulurken Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK misafirlerle yakından ilgilenerek onlara Eğirdir’i tanıttı, Eğirdir elmasından ikram etti. Öte yandan bugün yine ilçemize İsviçre’den gelen misafirler Tarihi Pınar Pazarı başta olmak üzere ilçemizin güzelliklerini yakından tanıdılar. Yine İsviçre’den gelen Türk vatandaşlarımızla Başkan Veli Gök yakından ilgilendi.

Yine bugün Isparta’da gerçekleşen klasik otomobil festivaline katılan otomobil grubu da ilçemizde bulunuyor.

Eylül ve Ekim ayında İngiltere, Rusya, Almanya başta olmak üzere İstanbul, Fethiye ve ülkemizin çeşitli illerinden turizm turları Eğirdir’e gelerek tarihi medrese, Hızırbey Camii, Kilise, Yeşilada, Citta Slow Marketler, Seyir Tepeleri, Kovada Milli Parkı, Eğirdir Kalesi başta olmak üzere Eğirdir’in tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde görme fırsatı buldular.

Salda ve Göller Bölgesi Kültür turları kapsamında başta Isparta olmak üzere yabancı turlar haftalık Anadolu turları da Eğirdir’e uğramadan geçmediler. Sadece Eylül ayında turizm acentaları ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Eğirdir Belediyesi işbirliği ile yaklaşık 3000 turist Eğirdir’i ziyaret etti.

Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK; ‘İlçemize gelen her misafirimiz başımızın tacıdır, onları en iyi şekilde ağırlamaya devam edeceğiz.’ dedi.