Eğirdir Gölü, su kaybı ile karşı karşıya. Türkiye'nin en büyük 2. tatlı su gölü olan Eğirdir Gölü, son yıllarda su kaybı mücadele ediyor. Konuyla ilgili olarak Isparta'nın Eğirdir ilçesi Kaymakamı Adem Çelik başkanlığında kuraklığa dayanaklı ya da az su ihtiyacı olan alternatif bitkisel üretim modelleri üzerinde bir toplantı yapıldı.

60 Metrekarelik Arazi Küle Döndü 60 Metrekarelik Arazi Küle Döndü

Toplantıya Kaymakam Adem Çelik’in yanı sıra İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, Bitkisel Üretim Şube Müdürü Ali Bayraklı, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ufuk Akçimen, Eğirdir Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıdoğan, MAREM Müdürü Şerif Özongun, DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Murat Çınar, İSUBU Ziraat Fakültesi Öğretim görevlileri Prof.Dr. Hakan Aktaş, Prof.Dr. Adnan Ali Yıldırım ve Prof.Dr. Filiz Hallaç Türk ile teknik personeller katılım sağladı.

Kaymakam Çelik, kuraklığın tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de her geçen yıl etkisini artırarak gösterdiğini, ortaya çıkan susuzluğun üreticileri zorlamaya başladığını söyleyerek, kısa vadede özellikle bölgemiz elma üreticilerini rahatlatacak üretim modellerinin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Çelik, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul’a söz verdi. İl Müdürü Mehmet Tuğrul, Tarım ve Orman Bakanlığının özellikle bu kuraklık ve susuzluktan dolayı yeni bir üretim planlamasına gittiğini söyleyerek, yeni üretim planlaması hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı. Yine Tarım ve Orman Bakanlığının özellikle köy bazlı üretim projelerine destek verdiğini, ayrıca birinci derecede ülke ihtiyacı olan ürünlerle ilgili olarak yapılacak projelere, %50 tarımsal destekler olduğunu vurguladı.

YENİ ÜRETİM MODELLERİ ACİLEN HAYATA GEÇİRİLMELİ

Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, durumun aciliyetini anlatarak kısa vade de uzun yıllar almayan, kısa zamanda katma değere dönüşecek ve bölge çiftçilerinin üretime ara vermeden çalışabilecekleri üretim modellerinin acilen hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Haber Merkezi