Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı'na bağlı olan Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bir web sitesi bulunuyor. Vatandaşların kolaylıkla arayıp bulabilecekleri birçok bilgi web sitesinde hazır durumda. 

Suçla Mücadele başlığı adı altında bilgi alabileceğiniz alt başlıklar; suçlar, veriler, vatandaşlık hakları ve sıkça sorulanlar. 

Peki, Emniyet Müdürlüğü'ne en sık sorulan sorulardan ilk üçü nedir?

Aile, çocuklar, kayıp bildirimleri, siber suçlar ve adli işlemler gibi geniş bir soru yelpazesi bulunan sıkça sorulanlar bölümünün ilk üç sorusu ve açıklaması şu şekilde:

Su Perdeli Yaş Boya Kabini Nedir İşletmelere Sağladığı Faydalar Nelerdir? Su Perdeli Yaş Boya Kabini Nedir İşletmelere Sağladığı Faydalar Nelerdir?

Şiddet nedir?

6284 sayılı Kanunda "Şiddet"; Kişinin, fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik açıdan zarar görmesiyle veya acı çekmesiyle sonuçlanan veya sonuçlanması muhtemel hareketleri, buna yönelik tehdit ve baskıyı ya da özgürlüğün keyfî engellenmesini de içeren, toplumsal, kamusal veya özel alanda meydana gelen fiziksel, cinsel, psikolojik, sözlü veya ekonomik her türlü tutum ve davranış olarak tanımlanmıştır.​

6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun amacı nedir?

6284 sayılı Kanunun amacı; şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağdurlaru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.​

​Şiddete maruz kalanların başvurabilecekleri yerler nerelerdir?

Şiddete maruz kalanlar aşağıdaki kurum ve kuruluşlardan yardım alabilirler;
- Valilik-Kaymakamlık,
- Cumhuriyet Savcılığı,
- Aile Mahkemeleri,
- Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü (ASPİM),
- Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM),
- Alo 183 Aile, Kadın, Çocuk ve Özürlü Sosyal Hizmet Danışma Hattı,
- Alo 112, 155, 156, 157 Acil Çağrı Hatları,
- Sağlık Kuruluşları,
- Polis Merkezleri, Jandarma Karakolları,
- Belediyelerin Kadın Danışma Merkezleri,
- Baroların Kadın Danışma Merkezleri ve Adli Yardım Kurulları,
- Kadın Sivil Toplum Kuruluşları.