TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edilen 8. Yargı Paketi'nde ehliyet affı yer almadı. Peki, ehliyet affı ne zaman çıkacak? İşte detaylar…

ISUBÜ Kuruluşunun 6. Yılını Kutladı ISUBÜ Kuruluşunun 6. Yılını Kutladı

Ehliyet Affı Nedir? Ehliyet affı, trafik kurallarına uymayan sürücülerin cezalarının silinmesi veya indirilmesi anlamına gelir. Genellikle kaza ve yaralanmaya sebep olmayan sürücüleri kapsayan bu affın amacı, sürücülerin ehliyetlerini geri alarak trafikte daha dikkatli olmalarını sağlamak ve devletin vergi gelirini artırmaktır.

Ehliyet Affı Ne Zaman Çıkacak? Ehliyet affı konusunda somut bir adım atılmamış olsa da, konu sosyal medyada ve günlük konuşmalarda sıkça gündeme gelmektedir. 2 milyondan fazla sürücü, ehliyet affının çıkmasını beklemektedir. Net bir tarih belirlenmemiş olsa da, ehliyet affının pek yakında gündeme gelmesi bekleniyor.

Ehliyet Affı Yeni Torba Yasada Var Mı? Ehliyet affı, yeni torba yasada yer almamıştır. Yeni torba yasada, alkolden değil, genel af talebi ve B sınıfı motosiklet talebi de bulunmamaktadır. Affın yeni torba yasada yer alması için sürücülerin ve sivil toplum kuruluşlarının baskı yapması gerekmektedir.

Ehliyet Affı Nasıl Olmalı? Ehliyet affının nasıl olması gerektiği konusunda farklı görüşler bulunmaktadır. Bazıları tüm sürücüleri kapsamasını isterken, bazıları ise belirli bir süre içinde ceza alan veya puanı dolan sürücüleri kapsamasını istemektedir. Uzmanlara göre, ehliyet affı adaletli, dengeli ve trafik güvenliğini tehlikeye atmayacak şekilde yapılmalıdır.

Sonuç Ehliyet affı konusunda, gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Ehliyet affının ne zaman çıkacağına dair net bir tarih belirlenmemiş olmasına rağmen, sürücülerin ve sivil toplum kuruluşlarının baskısıyla yakın zamanda gündeme gelmesi bekleniyor. Sürücülerin bu konudaki haberleri dört gözle beklemesi bekleniyor.

Haber Merkezi