Isparta Defterdarı Osman Koçaş, ek motorlu taşıtlar vergisinde 2’nci taksit ödemelerinin 30 Kasım’a kadar yapılması gerektiğini duyurdu.

Defterdar Koçaş açıklamasında; “Bilindiği gibi 06/02/2023 tarihinde Kahramanmaraş ve çevre illerinde meydana gelen depremin etkisini azaltmak, bölgenin yeniden kalkınmasını ve ekonomik kayıpların bir nebze olsun telafisi için 15.07.2023 tarihinde 7456 sayılı Kanun yayınlanmıştır.

7456 sayılı Kanunun 1. maddesi ile 197 sayılı Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanununa tabi araçların 2023 yılında ödemiş olduğu motorlu taşıtlar vergisi kadar bir defaya mahsus olmak üzere ek motorlu taşıtlar vergisi getirilmiş olup 2 taksit halinde ödeme imkanı verilmiştir.

İYİ Parti heyetinden Başkan Başdeğirmen’e ziyaret İYİ Parti heyetinden Başkan Başdeğirmen’e ziyaret

Söz konusu ek motorlu taşıtlar vergisinin 1.taksitleri Ağustos 2023 tarihinde ödenmiş olup, 2.taksitleri ise 30 Kasım 2023 Perşembe tarihine kadar ödenebilecektir.

Ek motorlu taşıtlar vergisinin süresi içerisinde ödenmemesi durumunda; araçların muayenesi, hurdaya ayırma, trafikten çekme, devir gibi işlemleri yapılmayacağı gibi ayrıca aylık %3,5 oranında gecikme zammı da alınacaktır.

Ek motorlu taşıtlar vergisi mükellefi araç sahiplerinin ödemelerini, banka, finans kurumları, ptt, interaktif vergi daireleri aracılığı ile ödeyebilecekleri gibi herhangi bir vergi dairesine gelerek nakden veya kredi kartı aracılığı ile de ödeyebileceklerdir” ifadelerine yer verdi.