HABER: CÜNEYT ERBİL

Yoğun kar yağışı sonrası meydana gelen elektrik arızaları şehrin bir kısmında erkenden çözülmüş olsada bazı mahalleler de  ise yaklaşık 24 saattir elektirk yok. Halıkent mahallesi, Emre mahallesi,Mehmet tönge mahallesi, Ayazmana mahallesi, Sav Kasabası gibi nüfusu yoğun yerlerde yaklaşık 24 saattir verilemeyen elektrik vatandaşı çileden çıkarttı.

Özellikle en sert kış mevsiminin yaşandığı Isparta'da vatandaşlar kombileri çalışmadığı için 24 saattir soğukta çaresiz elektriği bekliyor. Ev derecelerinin 12 dereceye kadar düştüğün,  telefonların şarjlarının kalmadığını belirten vatandaşlar çaresiz bekleyişlerini sürdürüyorlar.

Özellikle evinde yaşlı ve küçük çocuğu olan vatandaşların bir hayli tepkili olduğu bu duruma Yetkililerin ne zaman çare bulacağı ise merak konusu oldu. 

VATANDAŞLA ADETA DALGA GEÇİYORLAR

186 Çağrı merkezinden elektrikle ilgili bilgi almak için arayan vatandaşlara elektriğin saat 22.30 itibari ile verileceği söylenirken yine aynı çağrı merkezi saaatleri önce 23.00'a daha sonra 00.30'a sırasıyla 02.00'a 05.00'a son olarak ise 12.00'a çektiğini söyleyerek  her aramada farklı bir saat vermesiyle insanları adeta çileden çıkardılar.

BAZI MAHALLELERDE YÜKSEK ENERJİ VERİLMESİYLE EV ALETLERİ ZARAR GÖRDÜ

Başta Yedişehitler mahallesi olmak üzere şehrin farklı noktalarındaki elektrik sıkıntıları giderilmeye başlandı. Başlandı fakat verilen yüksek  voltaj vatandaşların ev aletlerini kullanamaz hale getirdi. Buzdolabı çamaşır makinesi gibi beyaz eşyaların yüksek voltaja dayanamadığını belirten vatandaşlar üşüdüğümüze mi yanalım eşyaların kullanamaz hale geldiğine mi? dediler.

DALGA GEÇER GİBİ; EVDE ELEKTRİK YOK SOKAK LAMBASI ÖĞLEN 11'E KADAR YANIYOR

Evlerinde elektrik olmayan vatandaşı çileden çıkartan bir diğer konu ise sokak lambalarının öğlen 11.00'a kadar aralıksız yanması. Sav kasabasında ve Anadolu mahallesinden gelen görüntülerde saatlerin öğlen 11'e gelmesine rağmen sokak lambalarının gereksiz bir şekilde yanması fakat evlere elektrik verilmemesi akıllarda soru işareti bırakıyor.

VATANDAŞ TEPKİLİ

Tepkilerini muhabirimize anlatan vatandaşlar faturanın son ödeme tarihi geçti mi hemen gerekli kurumlara sevk ediliyoruz. Bizler faturayı bir kere bile geciktirmeden yatırıyoruz. Madem bizlere ücret karşılığı bir hizmet vereceksiniz bu sıkıntılarla bizi uğraştırmayın. Kar berekettir Allah tarafından gelen birşeydir buna sözümüz yok lakin madem bir yerde bir sıkıntı oluştu siz bizi bu soğukta 24 saat elektriksiz bırakamazsınız. Bakımlarınızı zamanınızda düzenli yapsaydınız sonuçta kar yağacağı belliydi buna hazırlıklı olup ekiplerinizi  buna göre hazırlasaydınız dediler.

Isparta'da nöbetçi eczaneler (3 Mayıs Cuma) Isparta'da nöbetçi eczaneler (3 Mayıs Cuma)

30 CM KAR YAĞIŞINDA BÖYLE OLDUK 

DEMEK Kİ  DAHA KÖTÜ BİR DOĞAL AFET OLSA ...

Yaklaşık 27 cm kar yağışının ardından  24 saatttir elektrik kesintisine uğrayan şehir çaresiz bir şekilde elektriklerin gelmesini bekliyor. 30 Cm lik bir kar yağışında böyle zorlanıyorsak demek ki kar şiddetini arttırsa veya farklı bir doğal afet olsa demek ki  durumun önüne geçilemeyecek. HAZIRLIKSIZIZ!

EĞER ELETKRİK KESİNTİSİ 12 SAATİ AŞARSA...

Elektrikli cihazlarda kesinti nedeniyle meydana gelebilecek hasarların da, dağıtım şebekesinden kaynaklanması durumunda, elektrik dağıtım şirketi tarafından karşılanmasının zorunlu olduğunu belirten Yılmaz, bunun için bölgede çalışan dağıtım şirketine 10 iş günü içerisinde başvurulması gerektiğini hatırlattı.

"Tazminat miktarı 50 ila 100 lira arasında değişiyor"

Yılmaz, kesintilerden dolayı tüketiciye ödenmesi gereken tazminatın tutarı konusunda ise şu bilgileri verdi:

“Örneğin bir köy veya mahalledeki transformatörde 12 saati aşan bir kesinti olması halinde dağıtım şirketinin, o transformatörden elektrik alan mesken abonelerine 50 lira diğer abonelere 100 lira olmak üzere tazminat ödemesi gerekmektedir. Kesinti dolayısıyla tazminat durumu söz konusu olduğunda dağıtım şirketi, aboneyle iletişime geçmek ve takip eden ayda, abonenin tercih edeceği bir şekilde şekliyle, tazminat miktarını ödemek zorundadır.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, mücbir sebepler haricinde elektrik kesintilerinin 12 saatten uzun olması halinde, abonelere tazminat ödenmesi gerektiğini söyledi.