Olay, Güvenlik Mahallesi'nde bulunan bir apartmanın giriş katında gerçekleşti.

Isparta'da Hafta Sonu Sağanak Yağmur Bekleniyor Isparta'da Hafta Sonu Sağanak Yağmur Bekleniyor

İsmail Başboğa, 4 yıldır aynı evde yaşadığı dairede kira artışı ve ödeme koşulları konusunda ev sahibiyle anlaşmazlık yaşadı. Sonunda tahliye kararı alınması ve icra memurlarının gelmesiyle Başboğa, içinde benzin bulunan bir bidon elinde, dışarı çıktı.

Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine hızla gelen polis, itfaiye ve sağlık ekipleri, olası bir facianın önüne geçmek için seferber oldu. İhbar sonrası olay yerine gelen polis, itfaiye ve sağlık ekipleri durumu kontrol altına almaya çalıştı.

İçerisinde benzin bulunan bidonu üzerine döken İsmail Başboğa, etrafındaki insanların kendisine yaklaşmasına izin vermedi. Ancak iki cesur komşusu, Başboğa'yı ikna etmeye çalıştı. İkinci bir komşusu, bidonu alarak polis ekiplerine teslim etti.

Eylemini sürdüren Başboğa, sonunda bir diğer komşusu tarafından ikna edildi. Polislerin eşliğinde evine gitmek üzere kabul eden Başboğa, itfaiye ekibinin de aracını uzaklaştırmasını istedi. Eşyalarını toplamak ve icra memurlarıyla tahliye işlemini tamamlamak için izin verilen Başboğa, bu sırada bir yanlış anlamayla, icra memurunu avukat sandı. Bu yanlış anlayış sonucu yaşanan kısa bir gerilimin ardından Başboğa, özür diledi.

Başboğa, yaşadığı kira anlaşmazlığını şu sözlerle ifade etti: "Dört yıl boyunca kira ödedim. Ancak şimdi banka, paranın sahibi olmadığını iddia ederek hesabımı bloke etti. Ev sahibi, avukatı vasıtasıyla beni bu duruma düşürdü. Kiraladığım küçük bir dairenin kirasını iki katına çıkardı. Şimdi nereye gideceğim, kendimi yakmalı mıyım yoksa sokakta mı yatmalıyım?"

İsmail Başboğa, polis tarafından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Bu olay, kira anlaşmazlıklarının çözümünde ve kiracı hakları konularında daha fazla farkındalık yaratılmasının önemini gösteriyor