Evlilik kredisinde takvim belli oluyor! 2 yıl geri ödemesiz 48 ay vade ile 150 bin TL faizsiz kredi geliyor

Evlilik hazırlığı yapan yüzlerce çifte, hazırlıklar için devletten faiz kredi desteği geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim müjdesi olan evlilik kredisi yasa teklifinde sona gelindi. Taslak metin çalışmalarını tamamlayan Bakanlıklar faizsiz 150 bin liralık krediyi devreye alacak. İlk sırada depremzedeler olacak. Kredi ödeme kolaylığı da sağlıyor. Bütçeyi sarsmadan ödeme planı da yapılacak.

Mekke Eğitim Vakfı'ndan Başdeğirmen'e Hayırlı Olsun Ziyareti Mekke Eğitim Vakfı'ndan Başdeğirmen'e Hayırlı Olsun Ziyareti

Evlilik kredisinde takvim belli oluyor! 2 yıl geri ödemesiz 48 ay vade ile 150 bin TL faizsiz kredi geliyor
Evlilik hazırlığı yapan yüzlerce çift için hükümet harekete geçti. 2 yıl geri ödemesiz 48 ay vade imkanı ile çiftlere ‘evlilik kredisi’ geliyor. Evleneceklere nefes aldıracak çalışmada sona gelnirken Bakanlıklar taslak metni tamamladı.

İLK SIRADA DEPREMZEDELER OLACAK
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Yeni evlenen çiftlere Aile ve Gençlik Bankasından karşılanmak üzere faizsiz kredi imkanı sunacağız." açıklamasının ardından hızla başlatılan çalışmalar tamamlanırken, düzenlemenin Meclis’e gelmesi bekleniyor.

Evlilik kredisi ihtiyaç sahiplerine öncelik verecek. İlk sırada deprem bölgesinde yaşayan çiftler olacak. Yasa çıktıktan sonra uygulama ilk olarak depremin en fazla etkilediği Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya illeri ile yine yıkımın fazla olduğu bazı ilçelerden başlayacak.

EVLİLİK KREDİSİNDE ÖDEMELER NASIL OLACAK?
Faizsiz kredinin miktarı 150 bin lira olarak belirlendi. Bu kredide devlet çiftlere ödeme kolaylığı da sunacak. Düzenlemenin yasalaşması halinde 2 yıl ödemesiz ve 48 ay vadeli olarak kredi uygulamaya konulacak.

Evlilik kredisinden yararlanacaklara yaş sınırı da getiriliyor. Yaşla ilgili çalışmalar Bakanlık tarafından sürerken verilecek kredi desteğinin faizsiz, ilk 2 yıl ödemesiz, 5 yılda geri ödenmesi olarak planlandığı öğrenildi.

HER MİKTAR YENİDEN BELİRLENECEK
Kademeli olarak depremin etkilediği diğer iller ve Türkiye geneline yaygınlaştırılacak. İlk etapta, 150 bin lira kredi verilecek. Bu miktar her yıl artacak.

Fon, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çatısı altında hizmet verecek. Aileyle ilgili kredileri Aile Bakanlığı, gençlere yönelik olanları ise Gençlik ve Spor Bakanlığı organize edecek. Bankanın ayrı bir bina ya da personeli olmayacak. Maden, doğalgaz ve petrol gelirlerindeki devlet payının bir bölümü fona aktarılacak. İhtiyaca göre aktarılan pay yükseltilecek.

GELİR DÜZEYİ ESAS ALINACAK
Başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak. Gerek evlilik gerekse iş kurma gibi diğer desteklerde gelir düzeyi esas alınacak.