Erken emeklilik hakkının milyonlarca kişiye verilmesi için düğmeye basıldı. Peki, kimler erken emekli olacak ve hangi şartlar geçerli?

Altın Mayısın İlk Gününde Hareketli Başladı Altın Mayısın İlk Gününde Hareketli Başladı

Türkiye'de EYT düzenlemesi, 6 milyonu aşkın vatandaş için 50 yaş altında erken emeklilik hakkı getirdi. Ancak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni düzenleme ile birlikte kısmi emeklik sistemi sayesinde daha fazla kişi yeniden erken emeklilik hakkına sahip olacak. Düzenlemenin son ayrıntıları merak konusu. Özellikle bağ-kur sigortalıları gibi milyonlarca kişiyi etkileyecek olan bu emeklilik düzenlemesi gelişmeye devam ediyor.

Yeni emeklilik sisteminde yaş şartı aranmayacak. 5.000 gün ve 7.200 gün prim ödeme süresine ulaşanlar, erken emeklilik dilekçelerini sosyal güvenlik kurumuna vererek erken emekli olabilecekler. Başlangıçta yaklaşık 1 milyon bağ-kur sigortalısının bu düzenlemeyi kullanması bekleniyor, ancak toplamda 5 milyona kadar kişinin bu fırsattan yararlanabileceği tahmin ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni düzenleme ile ilgili son dakika açıklamasında, milyonlarca kişinin erken emeklilik hayalini gerçeğe dönüştüreceğini açıkladı. Düzenlemenin TBMM'ye en geç Ocak ayında sunulması bekleniyor