Fırıncılara ve ekmek üretimi yapan firmalara yönelik temel gıda hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen ve sanitasyon, ekmek ve ekmek çeşitleri ilgili mevzuat ile ekmek israfının azaltılması için alınacak tedbirler üzerine düzenlenen eğitimler aralıksız devam ediyor.

Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesinde görevli teknik personeller tarafından düzenlenen eğitimden yaklaşık 400 sektör çalışanı faydalandı. Eğitimin ardından fırıncılara, hijyen belgesi için eğitimle ilgili sınav yapıldı.

Ekmek ve ekmek çeşitlerinin üretim, muhafaza, dağıtım ve satış aşamalarında uyulması gereken kurallar 01.04.2012 tarihli, 28163 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği "nde yer alıyor. Tebliğ, ekmek üreten, dağıtımını yapan ve satan gıda işletmecilerinin çalıştırdıkları personele gıda hijyeni ve mevzuatla ilgili konularda eğitim aldırmalarını zorunlu hale getiriyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında imzalanan protokole göre Türkiye genelinde faaliyet gösteren fırıncı, ekmek ve ekmek üreticilerine hijyen konusunda eğitim verilmesi kararlaştırıldı. Bu çerçevede üreticiden, son tüketiciye kadar geçen süreçte ekmeğin sağlıklı ortamda üretilmesi ve üreticilere yasal sorumluluklarının anlatılması amacıyla Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Isparta Fırıncılar Odası işbirliğinde Isparta'da ekmek üreten gıda işletmelerinde çalışan fırıncılar için temel gıda hijyen eğitimleri devam ediyor.

Artan Kredi Faizleri İkinci El Otomobil Pazarını Canlandırıyor Artan Kredi Faizleri İkinci El Otomobil Pazarını Canlandırıyor