Türkiye'den toplamda 27 kişi bu prestijli listede yer buldu.

Listenin zirvesinde Yıldız Holding Yönetim Kurulu üyesi Murat Ülker yer aldı. Ülker, 5 milyar dolarlık kişisel servetiyle Türkiye'nin dolar milyarderleri listesinde birinci sırada yer alarak listenin en üst basamaklarındaki isim oldu. Ancak, Ülker'in servetinin bir önceki yıla göre 19 milyon dolar azaldığı belirtildi.

Maddi Hasarlı Kaza 2 araç kavşakta çarpıştı Maddi Hasarlı Kaza 2 araç kavşakta çarpıştı

Selçuk Bayraktar Türkiye'nin En Zengin 24'üncü İsmi Oldu

Dikkat çeken bir diğer isim ise Baykar Teknoloji'nin patronu ve AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar oldu. 44 yaşındaki Bayraktar, 1,2 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin en zengin 24'üncü ismi ve dünyanın 2410'uncu en zengin kişisi olarak listeye girdi. Bayraktar aynı zamanda 2022 yılında Türkiye vergi rekortmeni unvanını da elde etmişti.

Selçuk Bayraktar Kimdir?

Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin ilk milli S/İHA (Silahlı İnsansız Hava Aracı) sistemleri ve ilk milli insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA'nın mimarı olarak biliniyor. 1979 İstanbul-Sarıyer doğumlu olan Bayraktar, eğitim hayatına Robert Kolej'de başladı ve İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünden mezun oldu. ABD'de University of Pennsylvania (UPenn) ve MIT'de yüksek lisans ve doktora eğitimlerini tamamladıktan sonra 2007 yılında Türkiye'ye döndü.

Baykar'da insansız hava aracı teknolojileri üzerine çalışmalarını sürdüren Bayraktar, şirket bünyesinde milli ve özgün İHA sistemlerinin geliştirilmesinde önemli roller üstlendi. Bayraktar MİNİ İHA ve Bayraktar TB2 S/İHA sistemlerini geliştiren ekibi yöneten Bayraktar, Türkiye'nin ilk Taarruzi İHA sistemi olan Bayraktar AKINCI TİHA'nın da geliştirilmesinde başrolü oynadı.

Baykar'ın teknoloji liderliğini (CTO) ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini sürdüren Selçuk Bayraktar, teknoloji alanındaki başarılı çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiriyor ve ekonomiye katkı sağlıyor.

Haber Merkezi