Isparta 32 Spor kulüp başkanı Gültekin Özdemir’den edindiğimiz bilgilere göre trendyol süper lig ekibi Galatasaray AŞ’nin kalecisi olan BERK BALABAN ile Bucasporun kalecisi ALP  TUTAR  ilimize çağrıldı ve 21.08.2023 günü görüşmelere başlandı.

            Transfer görüşmelerinden olumlu sonuç alınması üzerine her iki kaleciyle anlaşmaya varıldı ve formaları giyerek çalışmalara katıldıkları  gözlendi.

            Süper ligden, Isparta 32 spora   2. Transfer olan GS’li   Berk Balaban’ın geçen sezon İskenderunspor da  kiralık oynadığı, diğer kaleci Alp  Tutar’ın  ise geçen sezonu Bucasporda geçirdiği öğrenildi.

            Görüşlerini aldığımız 2 dev kaleci Isparta 32 spora başarılı olmak için geldiklerini “Takımımızın başarısı için gece gündüz çalışacağız. Isparta çok güzel bir şehir. Maçların başlamasını sabırsızlıkla bekliyoruz” dediler.

            Isparta 32 spor teknik  direktörü Hakan Hayati Karaca ve  teknik heyetin   ise uzun süredir sürünceme de kalan kaleci konusunun kökten çözülmesi üzerine büyük bir oh çektikleri ve rahatladıkları gözlendi. Ligin başlamasına çok az bir zaman kala file bekçileri sorununun çözülmesi  spor kamuoyunda  sevinçle karşılandı.

             KALECİLERİMİZİ  TANIYALIM :

            ALP TUTAR

İl Genel Meclisi Başkan ve üyelerinden Başdeğirmen’e ziyaret İl Genel Meclisi Başkan ve üyelerinden Başdeğirmen’e ziyaret

            “28.05.1997 Hollanda Nievwegein doğumlu. 26 yaşında. Boyu : 1.96 – Bucasporla 2024 yılına kadar sözleşmesi var.

            Futbola Ajax alt yapısında 2011’de başladı. 1922 Konyaspor-Eyüpspor-Kırklarelispor ve Samsunsporda oynadı. Geçen sezonu Bucasporda tamamladı.”

            BERK BALABAN

            “01.OCAK.2000 İstanbul doğumlu. 23 yaşında. Boyu : 1.98 – 2015’te GS alt yapısında futbola başladı. GS U- 16-17-19-21 takımlarında oynadı. Daha sonra Ankaraspor-Niğde Anadolu- en son İskenderunsporda oynadı. Gs ile 2025 sonuna kadar sözleşmesi var.” 

ALP ARDA MESELESİ  BİTTİ

            Öte yandan İstanbulspordan alınması için büyük gayretler gösterilen kaleci Alp Arda meselesi bitti. Azerbaycan’dan kaleci transferi yapamayan İstanbulspor Alp Arda’yı elde tutarak bu sezonu tamamlamayı hedefliyor.

/ Sedat Cican