Isparta’ya zirai don uyarısı Isparta’ya zirai don uyarısı

Isparta Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından Zafer Mahallesi Sosyal Tesisleri’nde açılan yıl sonu sergisi ziyaretçilerinden büyük beğeni aldı.

Kursiyer hanımlar tarafından hazırlanan el emeği göz nuru çalışmalar arasında seccadeler, yatak örtüleri, iğne oyaları, takılar, örgü oyuncaklar, kanaviçeler, kısaca sandıklarda hapsolmuş ne varsa gün yüzüne çıkararak, modernize edilmiş bir birinden güzel pek çok ürün yer almakta.

Türk Kadınlar Birliği Isparta Şube Başkanı Semiramis Karataş’ın da ziyaret ettiği sergi hakkında gazetemize açıklamada bulunan Usta Öğretici Gülseren Kuntbilek yaptığı kırkyama ve el sanatları kursunun yıl sonu sergisine gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade ederek,”Çalışmalarımızda çoğunlukla geri dönüşüm ürünleri yapılmış,seccadeden yatak örtüsüne,mutfak önlüğünden takıya kadar birçok ürün sergilenmiştir.Kapris Mobilya fabrikasından bedelsiz olarak temin ettiğimiz atıl kumaşları değerlendirdiğimiz bir kurs sürecinden sonra ortaya çıkan ürünler ekonomik ve kültürel bir kazanım olmuştur. Desteklerinden dolayı firma yönetimine de teşekkür ederiz.

YILSONU SERGİSİ-1

Halk Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı kursumuzda kursiyer hanımlarımızın artık el emekleriyle kendi paralarını kazanıyor olmaları da ayrıca sevindiricidir.Keçe çantalar,iğne oyalı tığ oyalı yazmalar,lifler,dantel anglez seccadeler ve birçok ürünü yapar hale geldiler. Kurs ögreticisi olarak faydamızın dokunmasından dolayı mutluyum.Emekleri için tüm kursiyerlerime teşekkür ederim” dedi./Elif AKGÜL