Tarım Müdürlüğünden Karalekeye karşı önemli duyuru Tarım Müdürlüğünden Karalekeye karşı önemli duyuru

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı mezunlarını uğurladı. 260 genç hekimin keplerini havaya fırlattığı Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreni, 19 Mayıs Açık Hava Tiyatrosu ve Öğrenci Meydanında gerçekleştirildi.

Törenin açış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi 6’ncı Dönem Mezunu Öğrenci Temsilcisi Dr. Kağan Türker, altı yıl boyunca yuva olarak gördükleri okullarından acı tatlı anılarla ayrıldıklarını dile getirerek “Hepimiz okulumuzu bitirdiğimiz bugünde bir bitişin değil, edindiğimiz bilgi ve becerilerle yeni başlangıçların ve güzelliklerin pınarı, verimli toprakların başağı olacağız. Sağlığına kavuşturduğumuz her insanla yeniden doğup daha da büyüyeceğiz.” dedi.

Konuşmasının devamında eğitim hayatları boyunca kendilerinden desteklerini esirgemeyen akademisyenlere teşekkür eden Dr. Türker, “Bizler de hekimlik yeminimize sadık kalarak sizden aldığımız ilhamla bilim yolundan ayrılmadan insanlığa hizmet etmeye devam edeceğiz. Eğitim öğretim sürecimizin sonundayız. İçimizde yuvamızdan ayrılmanın vermiş olduğu bir burukluk olsa da yıllarca verilen emek ve dökülen alın terinin sonucu elde ettiğimiz başarının sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz. Sahibi olduğumuz onurlu ve kutlu mesleğin büyük sorumluluğunun bilincindeyiz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Beni Türk Hekimlerine emanet ediniz” özdeyişi ile bizlere verdiği değerin ağır ve kutlu görev sorumluluğunun bilincinde olarak aydınlık hizmet yolundan dönmeyeceğiz. Türk Milletinin gençleri olarak kutlu hekimlik mesleğinin bayrağını hep yükseklerde dalgalandıracağız.” diye konuştu.  

2022-2023 SDÜ Tıp Fakültesi Dönem Birincisi Dr. Ayşe Ceren Kişioğlu “Bundan 6 sene öncesinden bugüne kadar bana destek olan, hayatları boyunca her şeyden önce beni düşünen aileme, hekimliğiyle insani değerleriyle en kıymetli örneğim hocam aynı zamanda canım babama, bu hayattaki ilk ve en yakın dostum, tıbbi bilgisine ve işine olan aşkına hayran olduğum fedakar anneme çok teşekkür ediyorum. Hayatım boyu onlar gibi başarılı, işini aşkla yapan merhametli bir hekim olmak için elimden geleni yapacağıma sizlerin huzurunda söz veriyorum.” dedi. Dr. Kişioğlu, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Bizler burada aldığımız eğitimle tıbbın sadece bir bilim olmadığını, hekimliğin aslında önce bir vicdan meselesi olduğunu, tıbbın ilimle beraber sabır ve merhamet gerektiren bir sanat olduğunu öğrendik. Bu sanatı en güzel şekilde icra eden ustalarımızdan, hocalarımızdan bu eğitimi aldık. İşte bu yüzden bizler gururluyuz ve umutluyuz. Hekimlik hayatımıza ışık tutan değerli hocalarımız, meslek hayatımızın her anında hep kalbimizde olacaksınız. 6 sene boyu en mutlu, en heyecanlı bazen en stresli ve bazen de en üzgün olduğumuz tüm anlarımızı birlikte yaşadığımız değerli dostlarım, bu süreçte varlığınız için hepinize minnettarım. Bugün bizlerin hayatındaki yepyeni bir başlangıcın ilk günü. Biliyoruz ki bu yolda ne öğreneceklerimiz bitecek ne de öğrenme aşkımız. Bizler kendimize güveniyoruz. Çünkü bizler; Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesinin usta hocalarının ekolüyle yetişmiş hekimleriz. Bizler ülkemizin yeni Aziz Sancarları, yeni Gazi Yaşargilleriyiz. Çünkü bizler, Mustafa kemal Atatürk’ün “Beni onlara emanet edin!” dediği Türk hekimleriyiz.”

SDÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alim Koşar da “Sizler bugün mezun olmanın ve yeni bir hayata başlamanın heyecan ve coşkusu içindesiniz. Bizler ise bir kez daha mezuniyet heyecanının ortak olmanın gururunu ve sevincini yaşıyoruz. Sizin gibi pırıl pırıl, iyi yetişmiş genç insanları topluma kazandırdığımız için de bir o kadar mutluyuz. Tıp mesleği insanlık tarihi kadar eski bir geçmişe sahip köklü ve şerefli bir meslektir. Sizler, tüm toplumun sağlık düzeyini koruyacak ve yükseltebilecek nitelikte hekimler olarak çalışma hayatına atılıyorsunuz. Unutmayın ki tıbbın babası Hipokrat sadece Ege’de değil, Anadolu’nun illerinde de şifa dağıtmıştır. Yine bu topraklarda İbn-i Sinalar, Şerafettin Sabuncu’lar gibi tıbbın babaları yıllarca şifa hizmeti sunmuştur. Sizler de aynı onlar gibi yurdumuzun dört bir yanında şifa dağıtacak ve SDÜ Tıp Fakültesinin temsil edeceksiniz. Bugün, bu meydanda mesleğe başlarken edeceğiniz Hipokrat yemini, sizlerin insanlık ile aranızda bir sözleşme ve bir sorumluluk gömleği niteliği taşımaktadır. Bunu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayınız.” diye konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız da “Bugün burada hayatımızın önemli bir noktasında mutluluğunuzu paylaşmak için bir araya geldik. Sizler yoğun bir çalışma süreci sonucunda tıp eğitiminizi tamamlayarak mezun oluyorsunuz. Mezuniyet, sadece eğitim sürecinin sona erdiği bir nokta değil, aynı zamanda yeni başlangıcın da habercisidir. Her alanda olduğu gibi sağlık alanında da sürekli olarak yenilikler yaşanmakta ve yeni tedavi yöntemleri bulunmakta, teknolojik ilerlemeler kaydedilmektedir. Bu nedenle mezuniyetinizle birlikte öğrenme sürecinizin sona ermediğini bilin ve kendinizi sürekli olarak geliştirin. Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak mezunlarımızın donanımlı bir şekilde mezun olmalarını ve mesleki etik değerlere bağlı kalmalarını önemsiyoruz. Sevgili mezunlar, sağlık alanında yapacağınız çalışmalarla insanların yaşam kalitesini yükseltmek ve sağlıklarını korumak gibi önemli bir rol üstleneceksiniz.” dedi.

Konuşmaların ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alim Koşar ile SDÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Rasih Yazkan, 2022-2023 Akademik Yılını derece ile tamamlayan Tıp Fakültesi mezunlarına diplomalarını verdi.

Törende 260 hekim, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alim Koşar eşliğinde Hipokrat Yemini etti ve Tıp Fakültesi mezunları coşku içerisinde keplerini havaya fırlattı.