DSÖ İsveç'i riskli ülkeler listesinden çıkardı #1 Dünya Sağlık Durumu Örgütü, dün açıkladığı tehlikeli olan ülkeler içerisinde İsveç'e de yer verince, İsveç Devlet Epidemiyoloğu Anders Tegnell duruma tepki gösterdi. Açıklamalarda bulunan Tegnell “İsveç'te olgu sayımızda çoğaltma var. Bunun nedeni ise eskisinden daha pozitif test yapmamız. DSÖ'nün öteki ülkelerle İsveç'i tehlike grubunda tutması şanssız bir durumdur" dedi. Açıklamanın ardından DSÖ, bugün geri adım atarak, İsveç’i tehlikeli ülkeler listesinde çıkardı. Örgüt, yaptığı açıklamada İsveç hükümetinin deneme sayısını arttırdığını bunun da yeni olgu istatistiklerine yansıdığını belirtti. DSÖ İsveç'i riskli ülkeler listesinden çıkardı #2
Tegnell, ise yaptığı açıklamada DSÖ’nün aldığı karardan memnun olduğunu açıklama ederken, “DSÖ, söylediklerimizi dinledi. Ülkemizin doğru yolda olduğunu fark etti. İsveç'i tehlikeli ülkelerin arasına alması bütün bir hataydı" dedi.

Öte yandan İsveç’te toplam korona virüs olgu sayısı 65 bin 137’ye, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 5 bin 280’e ulaştı.
Dün açıklanan listede İsveç haricinde, Ermenistan, Moldova, Kuzey Makedonya, Azerbaycan, Kazakistan, Bosna Hersek, Kırgızistan, Ukrayna ve Kosova yer almıştı. Koronavirüs, bütün dünyayı etkisi altına aldı ve tüm alışkanlıkları değiştirdi. Koronavirüs'e karşı alınan tedbirler zarfında çoğu şey yapılıyor. Bazı ülkeler de kendine tarafından önlemler alıyorlar. Onlardan biri de İsveç. İsveç'li yetkililer koronavirüse karşısında sürü bağışıklığını sistemini uygulayacağını duyurmuştu. Dünya Sağlık Durumu Örgütü göre büyük eleştiri konusu olan bu uygulamanın fena sonuçları olacağı düşünülüyor. Sürü bağışıklığı uygulayan İsveç'in ilerleyen zamanda çoğalan vakalarla nasıl başedeceği de merak konusu. DSÖ İsveç'i riskli ülkeler listesinden çıkardı #3 Hükümet, koronavirüs salgını esnasında yaşlı bakımevlerinde bulunan vatandaşlara tatmin edici yardımın götürülemediğini itiraf etmişti. İsveç, salgına aleyhinde hafif önlemler alınırken, salgın nedeni ile hayatını kaybedenlerin yarısını yaşlı bakımevlerinde yaşayan yaşlılar oluşturuyor. Sağlık ve Sosyal İşler Bakanı Lena Hallengren, yaptığı açıklamada, "Yaşlı vatandaşlarımızı korumayı başaramadık. Bu fiilen çok korkunç ve bütün toplum genelinde büyük bir başarısızlık. Salgınla mücadelemiz demin sona ermedi. Hatalarımızdan dersler çıkarmalıyız." ifadelerini kullanmıştı.
DSÖ İsveç'i riskli ülkeler listesinden çıkardı #4 DSÖ İsveç'i riskli ülkeler listesinden çıkardı #5 Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur