GÜNLÜK 10 TON SÜT İŞLENİYOR

Günlük 10 ton sütün işlendiği fabrikada peynir, yoğurt, tereyağı başta olmak üzere çeşitli süt ürünleri üretilmekte.

Hijyen ambalajlarda büyük boy, orta boy ve küçük boy olarak imal edilen ürünlerin %80’ni İstanbul pazarında geri kalan %20’si ise bölge içerisinde pazarlanmakta.

13 kişinin istihdam edildiği süt işleme fabrikasının kurucu sahibi Salih Parin aslen Antalyalı, 20 yıldır Sandıklı’da süt ürünleri imal sektöründe işletmeci olarak çalışmakta.

HİJYEN ŞARTLARINDA ÜRETİM

Daha önce Sandıklı Kusura Köyünde mandıracılık yaptığını ifade eden Salih Parin; “15 yıl Sorkun Köyünde mandıracılık yaptım. Bölgeden topladığım sütleri ürüne, mamule dönüştürüyordum. Son 5 yıldır da organize sanayi bölgesindeki fabrikamızda faaliyetlerimize devam ediyoruz. Burayı tercih etmemizin nedeni daha modern şartlarda üretim yapmak ve kapasiteyi büyütmekti. Çok şükür şimdi son teknoloji ile soğuk zincir bozulmadan hijyen şartlarında üretim yapmaktayız” diye konuştu.

Sütü Sandıklı bölgesinden temin ettiklerini belirterek konuşmasına devam eden Salih Parin; “Sütünü aldığımız dostlarımıza, çiftçi kardeşlerimize hayvansal yem desteğinde bulunuyoruz. Arzu edenlere de işlenmiş süt ürünlerimizden veriyoruz” dedi.

HEDEF; ARANILAN MARKA OLMAK

Sandıklı Karma Organize Sanayi Bölgesinde bulunan süt işleme fabrikasını alın teriyle, tırnağıyla kazıyarak kurduğunu belirten Salih Parin, firma olarak hedeflerini şöyle açıkladı; İsa Süt olarak kalite ve güvenilirliğiyle sektör içerisinde aranılan markalar arasında olmaktır.

SÜT ÜRÜNLERİNİ DOĞAL ÜRÜN OLARAK SOFRAYA ULAŞMASINI SAĞLIYORUZ

Süt toplanırken kesinlikle soğuk tanklarda muhafazalı bir şeklide toplandığına dikkat çeken Salih Parin; “Süt ve süt mamulleri üretiminde dünyadaki teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bu doğrultuda toplama-işleme aşamasında sütü ve değerlerini özenle koruyoruz. Birçok zahmetlerle, emeklerle elde edilen sütü israf etmeden ve kalite anlayışından ödün vermeden mamule dönüştürüyoruz.

Fabrikamıza hijyen şartlarında ulaşan sütlerden sağlıklı ve lezzetli ürünler üreterek müşterilerimize sunmayı amaçlıyoruz. Bu amaç doğrultusunda; doğal hammadde olan sütün besin değerini koruyarak, insanların beslenme ihtiyaçlarını tatmin eden süt ürünlerinin, doğal ürün olarak sofralara ulaşmasını sağlamak üzere çalışmaktayız” diye konuştu.