Merkezefendi Belediyesi, 2018 yılında da 45 yaş ve üzeri 6 bin vatandaşı Bursa-Çanakkale Tarihe Yolculuk gezisine götürecek.

Merkezefendi Belediyesi tarafından başlatılan ‘Bursa-Çanakkale Tarihe Yolculuk’ kapsamında, 15 bin kişi götürülürken, ‘tarihe yolculuk’ gezileri 2018 yılında da devam edecek. 9 Kasım’da başlayan gezi kayıtları kapsamında 45 yaş ve üstü vatandaşlar başvurabilecek. Bir günde yaklaşık 2 bin kişi başvurdu.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, 2017 yılına kadar 15 bin kişinin Bursa-Çanakkale Tarihe Yolculuk gezisine katıldığını belirtti. 2018 yılında da 6 bin Merkezefendili’nin geziye götürülmesi hedeflendiğini söyleyen Başkan Subaşıoğlu, “Merkezefendimizde 15 bin hemşerimiz Bursa ve Çanakkale’ye tarihe yolculuk yaptı. 2018 yılında da tarihe yolculuk gezimiz devam edecek. Bu proje bizim için çok önemli. Çünkü bu projeden çok, bir tarih dersi… Osmanlı Devleti’nin kurulduğu Bursa, Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Çanakkale, bizim için büyük önem taşıyor. Merkezefendili hemşerilerimiz bu iki şehrimizde tarihimizi bir kez daha keşfediyor ve tarihimize yakından tanıklık ediyor. 9 Kasım itibariyle kayıtlarımız başladı. 45 yaş ve üstü hemşerilerimizi kayıtlara bekliyoruz” dedi.