Vücutlarını sürekli olarak formda ve sağlıklı tutmaları gereken sporculardan gün içerisinde erken saatlerden başlayarak zorlu işler ile uğraştığı için aşırı yorgunluk yaşayan devlet memurlarına kadar birçok insanın yanında ek gıda olarak hidrolize kolajen taşıdığı görülmektedir. Günlük hayatları hızlı ve dolu geçen bu bireylerin kullandığı görülen kolajen aslında nedir ve bu tür bir gıda takviyesinin faydaları nelerdir açıklayalım.

Kolajen (İngilizce yazımıyla collagen), bildiğiniz üzere, vücut içerisinde aralıksız bir şekilde üretilen ve oldukça fazla bulunan bir protein türüdür. Vücut içerisinde düzenli olarak üretilen her onarıcı gibi kolajen, hem vücutta eksik olduğunda hem de fazla olduğunda sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebilir. Kolajenin vücutta eksikliği durumunda kullanılması ve zayıf iskelet sistemine bağlı hastalar tarafından kullanılması amaçlarıyla kolajen tablet üretilmiştir. Collagen tablet aracılığıyla vücuda enjekte edilen hidrolize kolajen, kemikleri sağlamlaştırır, kemik ağrılarını hafifletir. Bunun yanında hidrolize kolajenin kıkırdakları esnekleştirme özelliği de bulunmaktadır. Düzenli kullanıldığında hidrolize kolajen gıda takviyesi, oldukça yararlı ve onarıcıdır. Fakat gereğinden fazla alınmadığına dikkat edilmelidir. Hidrolize kolajen tabletler, son zamanlarda birçok markanın satmaya başlamış olduğu bir ürün olsa da cilt bakımı ve vücut sağlığı söz konusu olduğunda sayılan bir isim olan Nutraxin’in üretmiş olduğu hidrolize kolajen tabletler, en etkili sonuçlara ulaştıran tabletler olmuştur.

Nutraxin hidrolize tabletleri, içerisinde şeker, nişasta, tuz, maya, gluten, soya, mısır ve süt ürünleri gibi potansiyel alerjenleri içermez, hipoalerjeniktir. Bunun yanında yapay tatlandırıcı ve koruyucu da bulundurmamaktadır. Yetişkin kullanımında günde bir tane tablet tüketmeniz yeterli olacaktır.  Yemek düzeninize collagen gıda takviyesi tabletlerini ekleyecekseniz, Nutraxin tarafından üretilen C vitaminli, biotinli ve çinkolu formülü olan hidrolize kolajen ürünlerini incelemeniz önerilir.