Alman otomotiv devi Volkswagen’in son zamanların en çok satan modellerinden olan Tiguan’ın yeni teaser görseli yayınlandı.

Dış tasarım için yayınlanan görsel daha önce elde dilen ajan fotoğrafları doğrular nitelikte. Paylaşılan görselde Tiguan'ın ön tasarımına odaklanan Volkswagen, yeni Tiguan'ı Jetta'nın ABD versiyonuna benzetmiş diyebiliriz. Tasarımda far ve ızgara detayları hakkında kısıtlı veri elde edebiliyoruz. Yeni model Volkswagen tasarım dilini taşıyan Tiguan'da LED farlar ve stoplar standart olarak gelecek.

2021 Volkswagen Tiguan için en büyük yenilik iç tasarımda olacak. Markanın yaptığı açıklamaya kadar MIB3 adı bahşedilen, yeni Passat ve Golf 8'de kullanılan bilgi-misafir etme sistemine benzer bir sistem kullanılacak. Bu da demek oluyor oysa daha büyük bir ekran ve daha eksik maddi tuşa sahip bir bilgi gösteri sistemiyle karşılaşacağız. Keza yeniden Golf 8 ile tanıtılan OTA sistemi de (uzak güncelleme) yeni Tiguan'la birlikte gelecek.

Shiftdelete'ın haberine tarafından 2021 Volkswagen Tiguan şiddet ünitesine baktığımızda GTE adı verilen hibrit bir motor ünitesiyle karşılaşacağımız marka tarafından onaylandı. Opsiyonları aralarında 4Motion dört çeker sistemi de bulunacak. 2021 Voklswagen Tiguan, Golf'ten tanıdığımız motor seçenekleri ile gelecek.

150 at güç üreten 1.5 TSI, 150-200 beygir zor üreten 2.0 TDI Evo motor üniteleri makyajlı Tiguan'ın kaputunun aşağı olacak. Daha enerjik Tiguan isteyenler için de Tiguan R modelini de tanıtacak olan Volkswagen, alışılmış R modellerinde kullandığı 310 at baskı üretebilen 2.0 TSI motorunu kullanacak.

Bu yıl yaz aylarında tanıtılmasını beklediğimiz 2021 Volkswagen Tiguan'ı yine sene sonunda yollarda görme ihtimalimiz oldukça yüksek.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur